Opečené hrianky s bryndzou, grilovaným baklažánom a sušenými paradajkami
Pri nákupe baklažánu dávame prednosť menším plodom, väčšie plody by mohli byť horkasté.

Suroviny
Nátierka
-
Bryndza 120 g
-
Petržlenová vňať 2 g
Toasty
-
5 žemlí Biely chlieb
-
Baklažán (10 tenších plátkov) 500 g
-
Olivový olej 40 ml
-
Čerstvá mäta, nadrobno nasekaná 2 g
-
Ocot Balsamico 10 ml
-
Soľ a čierne korenie
Príprava
-
Nátierka
- Zmiešajte bryndzu s majonézou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
-
Toasty
- Biely chlieb opečte do chrumkava.
- V miske zmiešajte mätu, ocot, olej a dochuťte soľou a čiernym korením.
- Plátky baklažánu potrite olivovým olejom a ugrilujte. Potom ich zľahka potrite pripravenou zmesou.
- Hrianky natrite nátierkou zbryndze, navrch položte plátky baklažánu a nasekané sušené paradajky.
-
Podávanie
- Na tanier položte hrianky a pokvapkajte trochou olivového oleja.