Opečené hrianky s bryndzou, grilovaným baklažánom a sušenými paradajkami
Pri nákupe baklažánu dávame prednosť menším plodom, väčšie plody by mohli byť horkasté.

Suroviny
Opečené hrianky s bryndzou, grilovaným baklažánom a sušenými paradajkami
−
+
€0.0
Nátierka
Bryndza
/g
120.0 g
0%
Petržlenová vňať
/g
2.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
5.0 g
0%
Soľ
/g
5.0 g
0%
Chlieb
/g
700.0 g
0%
Toasty
Baklažán (10 tenších plátkov)
/g
500.0 g
0%
Olivový olej
/ml
40.0 ml
0%
Čerstvá mäta, nadrobno nasekaná
/g
2.0 g
0%
Ocot Balsamico
/ml
10.0 ml
0%
/
Nátierka
-
Bryndza 120.0 g
-
Petržlenová vňať 2.0 g
-
Korenie čierne mleté 5.0 g
-
Soľ 5.0 g
-
Chlieb 700.0 g
Toasty
-
Baklažán (10 tenších plátkov) 500.0 g
-
Olivový olej 40.0 ml
-
Čerstvá mäta, nadrobno nasekaná 2.0 g
-
Ocot Balsamico 10.0 ml
Príprava
-
Nátierka
- Zmiešajte bryndzu s majonézou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
-
Toasty
- Biely chlieb opečte do chrumkava.
- V miske zmiešajte mätu, ocot, olej a dochuťte soľou a čiernym korením.
- Plátky baklažánu potrite olivovým olejom a ugrilujte. Potom ich zľahka potrite pripravenou zmesou.
- Hrianky natrite nátierkou zbryndze, navrch položte plátky baklažánu a nasekané sušené paradajky.
-
Podávanie
- Na tanier položte hrianky a pokvapkajte trochou olivového oleja.