Opekané cestoviny Bami Goreng
V ázijskej kuchyni sa rezance často opekajú. Ponúkame vám jeden zaujímavý recept na ich prípravu. Skúste!

Suroviny
Krevety, kuracie mäso, cestoviny a zelenina
-
Očistené krevety 450 g
-
Kuracie prsia (bez kosti) 500 g
-
Tenké vaječné cestoviny 600 g
-
Pak Choi alebo čínska kapusta 240 g
-
Červená paprika 300 g
-
Cibuľa 133 g
-
Paradajky koktejlové 316 g
-
Fazuľové klíčky 150 g
-
Tofu 240 g
-
Soľ 15 g
-
Jarná cibuľka (plátky)
-
Šalotka
Príprava
-
Krevety, kuracie mäso, cestoviny a zelenina
- Krevety a kuracie prsia očistite. Kuracie mäso nakrájajte na rezančeky. Uvarte cestoviny.
- Zeleninu očistite a nakrájajte: potom nakrájajte Choi/čínsku kapustu, papriku a cibuľu na prúžky, rajčiny na kocky.
- Krevety a kuracie rezančeky sprudka opečte na panvici wok, potom ich odložte, ale nechajte ich v teple.
- Na panvici wok restujte zeleninu, fazuľové klíčky, tofu, vyklepnuté vajce a cestoviny. Podľa chuti pridajte omáčku Sunshine Chili a soľ.
- Restovanú zeleninu zmiešame s krevetami a kuracím masom.
- Hotový pokrm ozdobte jarnou cibuľkou a osmaženou šalotkou.