Menu

Suroviny

+

Príprava

Cestoviny


...

Príprava

  1. Príprava

    • Trsy hlivy očistíme od tvrdého konca a natrháme na pruhy. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu do zlatohnedej farby, pridáme mletú papriku, ktorú iba speníme, pridáme paradajkový pretlak, krátko opražíme, pridáme huby, rascu, nasekaný cesnak, opäť krátko opečieme a zalejeme vodou. Privedieme do varu, pridáme hubový vývar a varíme asi 30 minút než huby zmäknú. Asi po 15 minútach varenia pridáme ešte pokrájané papriky. Keď sú huby aj papriky mäkké, zahustíme paprikáš zápražkou a ochutíme drvenou majoránkou. Podávame s dusenou tarhoňou, ktorú pripravíme nasledovne.
  2. Cestoviny

    • Cestovinu opečieme na tuku do zlatohnedej farby, zalejeme vodou s pridaním zmesi na vývar a privedieme do varu. Po krátkom zavarení prikryjeme pokrievkou a v miernom teple bez miešania necháme dôjsť asi 30 minút. Potom tarhoňu vidličkou pretrháme a premiešame s kukuricovými zrnami. Na tanieri utvoríme z tarhoni veniec, do stredu najeme paprikáš, ktorý doplníme o kyslú smotanu.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu