Paradajková omáčka

Suroviny
Paradajková omáčka
−
+
€0.0
Postup
Cibuľa žltá
/g
150.0 g
0%
Maslo
/g
200.0 g
0%
Hladká múka
/g
120.0 g
0%
Perníkové korenie
/g
3.0 g
0%
Cukor
/g
100.0 g
0%
Ocot
/ml
35.0 ml
0%
Soľ
/g
20.0 g
0%
Hovädzí fond (bujón)
/ml
2000.0 ml
0%
/
Postup
-
Cibuľa žltá 150.0 g
-
Maslo 200.0 g
-
Hladká múka 120.0 g
-
Perníkové korenie 3.0 g
-
Cukor 100.0 g
-
Ocot 35.0 ml
-
Soľ 20.0 g
-
Hovädzí fond (bujón) 2000.0 ml
Príprava
-
Postup
- Do hrnca vložte cibuľu na polovicu rozohriateho masla a miešajte dokiaľ nezíska zlatohnedú farbu. Pridajte paradajkový pretlak a orestujte.
- Celú zmes zaprášte hladkou múkou a pridajte perníkové korenie. Zalejte vývarom a dôkladne prešľahajte.
- Do prevarenej bublajúcej omáčky pridajte cukor a ocot. Nakoniec zjemnite zvyšným maslom.
-
Servírovanie
- Servírujte s plátkom vareného hovädzieho mäsa a parenou knedľou.