Paradajková omáčka

Suroviny
Postup
-
Cibuľa žltá 150 g
-
Maslo 200 g
-
Hladká múka 120 g
-
Perníkové korenie 3 g
-
Cukor 100 g
-
Ocot 35 ml
-
Soľ 20 g
-
Hovädzí fond (bujón) 2000 ml
Príprava
-
Postup
- Do hrnca vložte cibuľu na polovicu rozohriateho masla a miešajte dokiaľ nezíska zlatohnedú farbu. Pridajte paradajkový pretlak a orestujte.
- Celú zmes zaprášte hladkou múkou a pridajte perníkové korenie. Zalejte vývarom a dôkladne prešľahajte.
- Do prevarenej bublajúcej omáčky pridajte cukor a ocot. Nakoniec zjemnite zvyšným maslom.
-
Servírovanie
-
Servírujte s plátkom vareného hovädzieho mäsa a parenou knedľou.
-