Pečené kuracie stehienka (fingerfood)
Namiesto jednoporciových kuracích stehienok môžete použiť celé kuracie stehná alebo iné mäsá v celku na prípravu veľkého hlavného jedla.
/main-header.jpg)
Suroviny
Pečené kuracie stehienka (fingerfood)
−
+
€0.0
Marináda
Cesnak (nasekaný)
/g
20.0 g
0%
Zázvor (nasekaný)
/g
15.0 g
0%
Čili pasta
/g
25.0 g
0%
Vínny ocot
/ml
15.0 ml
0%
Knorr Sambal Manis Omáčka chilli a sója 1L
/ml
30.0 ml
0%
Cukor
/g
6.0 g
0%
Soľ
/g
15.0 g
0%
Kuracie stehná
/g
1000.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
3.0 g
0%
Javorový sirup
/g
15.0 g
0%
/
Marináda
-
Cesnak (nasekaný) 20.0 g
-
Zázvor (nasekaný) 15.0 g
-
Čili pasta 25.0 g
-
Vínny ocot 15.0 ml
-
Cukor 6.0 g
-
Soľ 15.0 g
-
Kuracie stehná 1000.0 g
-
Korenie čierne mleté 3.0 g
-
Javorový sirup 15.0 g
Príprava
-
Marináda
- Zmiešajte suroviny na marinádu. V prípade potreby môžete vynechať čili pastu.
-
Stehienka
- Kuracie stehienka pod kĺbikom dookola narežte a kožu s mäsom stlačte dole do tvaru guľky. Kosť očistite.
- Stehienka potrite marinádou a nechajte minimálne ½ hodiny marinovať. Potom ich preložte na gril a pečte pri teplote asi 160 °C domäkka.
-
Omáčka
- Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku.
-
Podávanie
- Podávajte tak, že konce kuracích stehienok obaľte kúskom alobalu (lepšie uchopenie rukou), naaranžujte na servírovaciu misu, ktorú na ozdobu pokvapkajte omáčkou.