Pečené kuracie stehienka (fingerfood)
Namiesto jednoporciových kuracích stehienok môžete použiť celé kuracie stehná alebo iné mäsá v celku na prípravu veľkého hlavného jedla.

Suroviny
Marináda
-
Cesnak (nasekaný) 20 g
-
Zázvor (nasekaný) 15 g
-
Čili pasta 25 g
-
Knorr Farebné korenie drvené 0,5 kg 3 g
-
Vínny ocot 15 ml
-
Cukor 6 g
-
Soľ 15 g
Stehienka
-
Kuracie stehienka 10 ks
Príprava
-
Marináda
- Zmiešajte suroviny na marinádu. V prípade potreby môžete vynechať čili pastu.
-
Stehienka
- Kuracie stehienka pod kĺbikom dookola narežte a kožu s mäsom stlačte dole do tvaru guľky. Kosť očistite.
- Stehienka potrite marinádou a nechajte minimálne ½ hodiny marinovať. Potom ich preložte na gril a pečte pri teplote asi 160 °C domäkka.
-
Omáčka
- Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku.
-
Podávanie
- Podávajte tak, že konce kuracích stehienok obaľte kúskom alobalu (lepšie uchopenie rukou), naaranžujte na servírovaciu misu, ktorú na ozdobu pokvapkajte omáčkou.