+

Plnené papriky

  • Mleté mäso - mix 700.0 g
  • Mlieko 200.0 ml
  • Morská soľ podľa chuti
  • Knorr Majoránka z Egypta 0,15 kg 5.0 g
  • Knorr Paprika sladká zo Španielska 220 g 10.0 g
  • Olej 20.0 ml
  • Knorr Krájané paradajky 2,55 kg 450.0 g
  • Knorr Paradajkový pretlak 800g 60.0 g
  • Farebná paprika (žltá,zelená,červená) 800.0 g
  • Vajcia 50.0 g
  • Knorr Čierne korenie mleté z Vietnamu 500g 7.0 g
  • Cesnak (drvený) 10.0 g
  • Biele pečivo 100.0 g

Paradajková omáčka

  • Cibuľa 100.0 g
  • Bobkový list 5.0 g
  • Knorr Nové korenie z Mexika 0,5 kg 6.0 g
  • Knorr Čierne korenie celé z Vietnamu 500 g 5.0 g
  • Knorr Krájané paradajky 2,55 kg
  • Knorr Paradajkový pretlak 800g
  • Knorr Kurací bujón 0,9kg 20.0 g
  1. Plnené papriky

    Nakrájané pečivo namočte do mlieka. Potom ho vyžmýkajte a zmiešajte vo väčšej mise s mletým mäsom. Zmes osoľte, okoreňte a pridajte najemno nakrájané 2 strúčiky cesnaku, Knorr Majoránku, Knorr sladkú mletú papriku a 1 vajce. Všetko dôkladne premiešajte. Papriky umyte, vrchy so stopkou odrežte a očistite od zrniečok. Každú papriku naplňte mäsovou zmesou a prikryte odrezaným vrchom.
  2. Paradajková omáčka

    V hrnci rozpáľte olej a orestujte najemno nakrájanú cibuľu a zvyšné 2 strúčiky cesnaku. Pridajte bobkový list, guľôčky Knorr celého čierneho a nového korenia. Premiešajte a pridajte Knorr Krájané paradajky. Osoľte, okoreňte a pridajte Knorr Paradajkový pretlak. Podlejte vývarom a krátko poduste. Do omáčky vložte pripravené plnené papriky. Pečte v nezakrytom hrnci v predhriatej rúre pri teplote 180 ° C asi 45 minút. Potom papriky vyberte z hrnca a omáčku prepasírujte cez sitko.
  3. Servírovanie

    Papriky poukladajte na tanier a prelejte omáčkou. Môžete podávať s ryžou, knedľou alebo haluškami.