Pečené plnéné farebné papriky v paradajkovej omáčke
Ingrediencie (10 porcií)

Suroviny
Plnené papriky
-
Mleté mäso - mix 700 g
-
Mlieko 200 ml
-
Morská soľ podľa chuti
-
Knorr Paprika sladká zo Španielska 220 g 10 g
-
Olej 20 ml
-
Farebná paprika (žltá,zelená,červená) 800 g
-
Vajcia 50 g
-
Cesnak (drvený) 10 g
-
Biele pečivo 100 g
Paradajková omáčka
-
Cibuľa 100 g
-
Bobkový list 5 g
-
Knorr Čierne korenie celé z Vietnamu 500 g 5 g
Príprava
-
Plnené papriky
Nakrájané pečivo namočte do mlieka. Potom ho vyžmýkajte a zmiešajte vo väčšej mise s mletým mäsom. Zmes osoľte, okoreňte a pridajte najemno nakrájané 2 strúčiky cesnaku, Knorr Majoránku, Knorr sladkú mletú papriku a 1 vajce. Všetko dôkladne premiešajte. Papriky umyte, vrchy so stopkou odrežte a očistite od zrniečok. Každú papriku naplňte mäsovou zmesou a prikryte odrezaným vrchom. -
Paradajková omáčka
V hrnci rozpáľte olej a orestujte najemno nakrájanú cibuľu a zvyšné 2 strúčiky cesnaku. Pridajte bobkový list, guľôčky Knorr celého čierneho a nového korenia. Premiešajte a pridajte Knorr Krájané paradajky. Osoľte, okoreňte a pridajte Knorr Paradajkový pretlak. Podlejte vývarom a krátko poduste. Do omáčky vložte pripravené plnené papriky. Pečte v nezakrytom hrnci v predhriatej rúre pri teplote 180 ° C asi 45 minút. Potom papriky vyberte z hrnca a omáčku prepasírujte cez sitko. -
Servírovanie
Papriky poukladajte na tanier a prelejte omáčkou. Môžete podávať s ryžou, knedľou alebo haluškami.