Menu

Suroviny

+

Zemiaky

  • Zemiaky, veľké, na gril 2500.0 g
  • Olivový olej 20.0 g

2Krém

  • Morská soľ 4.0 g
  • Tvaroh mäkký, plnotučný 600.0 g
  • Citrónová kôra 6.0 g
  • Balsamico biele 10.0 g
  • Kyslá smotana 500.0 g
  • Korenie čierne mleté 2.0 g

Krevety

  • Krevety varené, vylúpané 500.0 g
  • Morská soľ 9.0 g
  • Olivový olej 10.0 g
  • Kôpor, čerstvý 50.0 g
  • Citrónová šťava 10.0 g
  • Korenie biele, mleté, podľa chuti 5.0 g
  • Worchester 5.0 g

...

Príprava

  1. Zemiaky

    Zemiaky dôkladne umyjeme, osušíme, šupku niekoľkokrát prepichneme vidličkou a pokvapkáme olejom. Vložíme na gril a pečieme na miernej teplote (cca 180 °C) asi 80 minút.
  2. 2Krém

    Spojíme tvaroh, Cremefine Fraiche krém, citrónovú kôru, balsamico, soľ a korenie a dobre premiešame.
  3. Krevety

    Nasekaný kôpor s trochou oleja, citrónovou šťavou, soľou, korením a worchestrom premiešame a spojíme s krevetami. Necháme krátko marinovať.
  4. Servírovanie

    Zemiaky prepichneme špajlou a overíme, že sú prepečené. Vyberieme z grilu, pozdĺž rozkrojíme, prípadne môžeme čiastočne vydlabať. Dochutíme soľou a rozdelíme na ne ochutený Cremefine Fraiche krém. Navrch položíme krevety. Vhodnou prílohou je frisée alebo rímsky šalát.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu