Pečené zemiaky s krevetkami a kyslou smotanou

Suroviny
Zemiaky
-
Zemiaky, veľké, na gril 2500 g
-
Olivový olej 20 g
2Krém
-
Morská soľ 4 g
-
Tvaroh mäkký, plnotučný 600 g
-
Citrónová kôra 6 g
-
Balsamico biele 10 g
-
Kyslá smotana 500 g
Krevety
-
Krevety varené, vylúpané 500 g
-
Morská soľ 9 g
-
Olivový olej 10 g
-
Kôpor, čerstvý 50 g
-
Citrónová šťava 10 g
-
Korenie biele, mleté, podľa chuti 5 g
-
Worchester 5 g
Príprava
-
Zemiaky
Zemiaky dôkladne umyjeme, osušíme, šupku niekoľkokrát prepichneme vidličkou a pokvapkáme olejom. Vložíme na gril a pečieme na miernej teplote (cca 180 °C) asi 80 minút. -
2Krém
Spojíme tvaroh, Cremefine Fraiche krém, citrónovú kôru, balsamico, soľ a korenie a dobre premiešame. -
Krevety
Nasekaný kôpor s trochou oleja, citrónovou šťavou, soľou, korením a worchestrom premiešame a spojíme s krevetami. Necháme krátko marinovať. -
Servírovanie
Zemiaky prepichneme špajlou a overíme, že sú prepečené. Vyberieme z grilu, pozdĺž rozkrojíme, prípadne môžeme čiastočne vydlabať. Dochutíme soľou a rozdelíme na ne ochutený Cremefine Fraiche krém. Navrch položíme krevety. Vhodnou prílohou je frisée alebo rímsky šalát.