Pečené zemiaky s krevetkami a kyslou smotanou

Suroviny
Pečené zemiaky s krevetkami a kyslou smotanou
−
+
€0.0
Zemiaky
Zemiaky, veľké, na gril
/g
2500.0 g
0%
Olivový olej
/g
20.0 g
0%
2Krém
Morská soľ
/g
4.0 g
0%
Tvaroh mäkký, plnotučný
/g
600.0 g
0%
Citrónová kôra
/g
6.0 g
0%
Balsamico biele
/g
10.0 g
0%
Kyslá smotana
/g
500.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
2.0 g
0%
Krevety
Krevety varené, vylúpané
/g
500.0 g
0%
Morská soľ
/g
9.0 g
0%
Olivový olej
/g
10.0 g
0%
Kôpor, čerstvý
/g
50.0 g
0%
Citrónová šťava
/g
10.0 g
0%
Korenie biele, mleté, podľa chuti
/g
5.0 g
0%
Worchester
/g
5.0 g
0%
/
Zemiaky
-
Zemiaky, veľké, na gril 2500.0 g
-
Olivový olej 20.0 g
2Krém
-
Morská soľ 4.0 g
-
Tvaroh mäkký, plnotučný 600.0 g
-
Citrónová kôra 6.0 g
-
Balsamico biele 10.0 g
-
Kyslá smotana 500.0 g
-
Korenie čierne mleté 2.0 g
Krevety
-
Krevety varené, vylúpané 500.0 g
-
Morská soľ 9.0 g
-
Olivový olej 10.0 g
-
Kôpor, čerstvý 50.0 g
-
Citrónová šťava 10.0 g
-
Korenie biele, mleté, podľa chuti 5.0 g
-
Worchester 5.0 g
Príprava
-
Zemiaky
Zemiaky dôkladne umyjeme, osušíme, šupku niekoľkokrát prepichneme vidličkou a pokvapkáme olejom. Vložíme na gril a pečieme na miernej teplote (cca 180 °C) asi 80 minút. -
2Krém
Spojíme tvaroh, Cremefine Fraiche krém, citrónovú kôru, balsamico, soľ a korenie a dobre premiešame. -
Krevety
Nasekaný kôpor s trochou oleja, citrónovou šťavou, soľou, korením a worchestrom premiešame a spojíme s krevetami. Necháme krátko marinovať. -
Servírovanie
Zemiaky prepichneme špajlou a overíme, že sú prepečené. Vyberieme z grilu, pozdĺž rozkrojíme, prípadne môžeme čiastočne vydlabať. Dochutíme soľou a rozdelíme na ne ochutený Cremefine Fraiche krém. Navrch položíme krevety. Vhodnou prílohou je frisée alebo rímsky šalát.