Pečený entrecôte (vysoká roštenka) s hríbikmi na smotane
Pre všetkých milovníkov mäsa, lahodná, šťavnatá vysoká roštenka podávaná s hríbovou omáčkou.

Suroviny
Mäso
-
Entrecote 1.6 kg
-
Knorr Professional Marináda na hovädzie 15 g
-
Olej 30 g
-
Bobkový list 4 g
-
Nové korenie 7 ks
-
Rama Culinesse Profi 0,9l 50 ml
Huby
-
Huby 500 g
-
Cibuľa 120 g
-
Biele víno suché 80 ml
-
Rama Cremefine Profi Na šľahanie 1l 500 ml
-
Knorr Čierne korenie mleté 0,5 kg 5 g
-
Soľ 10 g
Príprava
-
Mäso
- Entrecôte očistite od nadbytočného tuku.
- Marinádu na hovädzie premiešajte s olejom, podrvenými bobkovými listami, horčicou a rozdrvenými guličkami nového korenia.
- Pripravenú marinádu potrite na mäso a ponechajte v chladničke na 24 hodín.
- Potom mäso opečte na Rame Culinesse, aby sa póry zatiahli.Pečte v konvektomate pri teplote 85°C, a sondu nastavte na 55°C.Teplota vo vnútri mäsa môže byť trochu vyššia (do 58°C), záleží na požiadavke hosťa.
-
Huby
- Huby nakrájajte na veľké kocky a cibuľu na drobné kocky.
- Na Rame Culinesse orestujte cibuľu a huby, pridajte víno a zredukujte, zalejte Ramou 31% a zahustite pridaním šampiňónovo-hubovej omáčky.Chvíľu povarte na miernom ohni.
-
Servírovanie
- Upečenú roštenku podávajte s hubami na smotane, kašou z fialových zemiakov, reďkovkou na teplý spôsob a mladým pórkom.