Pečený losos so špargľou v holandskej omáčke

Suroviny
Pečený losos so špargľou v holandskej omáčke
−
+
€0.0
Losos:
Čerstvý losos (očistený)
/g
1300.0 g
0%
Voda
/ml
1500.0 ml
0%
Soľ
/g
60.0 g
0%
Omáčka:
Voda
/ml
500.0 ml
0%
Ocot z bieleho vína
/ml
50.0 ml
0%
Cibuľa, nakrájaná na kocky
/g
50.0 g
0%
Suché biele víno
/ml
100.0 ml
0%
Maslo
/g
100.0 g
0%
Čierne korenie
/g
5.0 g
0%
Príloha:
Biela špargľa
/g
1000.0 g
0%
Soľ
/podľa chuti
0.0 podľa chuti
0%
Cukor
/podľa chuti
0.0 podľa chuti
0%
Zemiaky, menšie ošúpané
/g
1200.0 g
0%
Kôpor, čerstvý
/g
10.0 g
0%
Baby mrkva
/ks
20.0 ks
0%
Hrachové klíčky
/ks
30.0 ks
0%
/
Losos:
-
Čerstvý losos (očistený) 1300.0 g
-
Voda 1500.0 ml
-
Soľ 60.0 g
Omáčka:
-
Voda 500.0 ml
-
Ocot z bieleho vína 50.0 ml
-
Cibuľa, nakrájaná na kocky 50.0 g
-
Suché biele víno 100.0 ml
-
Maslo 100.0 g
-
Čierne korenie 5.0 g
Príloha:
-
Biela špargľa 1000.0 g
-
Soľ
-
Cukor
-
Zemiaky, menšie ošúpané 1200.0 g
-
Kôpor, čerstvý 10.0 g
-
Baby mrkva 20.0 ks
-
Hrachové klíčky 30.0 ks
Príprava
-
Losos:
● Do osolenej vody pridáme naporciovaného lososa a necháme 30 minút odležať. Následne lososa z vody vyberieme, opláchneme a osušíme. ● Na dochutenie použijeme Knorr Sypký prípravok na ochuteni ryby. Pečieme zhruba 8 minút v rúre s funkciou SteamBake predhriatej na 180 stupňov. -
Omáčka:
● Knorr Holandskú Omáčku zmiešame so studenou vodou, dáme na sporák, a za neustáleho miešania privedieme k varu. ● K cibuli pridáme víno, ocot a korenie. Varíme, kým sa neodparí polovica tekutiny. ● Do horúcej omáčky pridáme precedenú tekutinu spolu s na kocky nakrájaným maslom a dobre premiešame. -
Príloha:
● Špargľu uvaríme s trochou soli a cukru. ● Zemiaky uvaríme, scedíme a zmiešame s kôprom. ● Mrkvu zblanšrujeme a pridáme skaramelizovaný med. ● Lososa podávame na špargli pokvapkanej omáčkou.