Pečený roastbeef s tatárskou omáčkou
Roštenku nechajte odpočívať v chladničke pokojne aj 24 hodín, aby sa rozvinula chuť korenia.

Suroviny
Pečený roastbeef s tatárskou omáčkou
−
+
€0.0
Postup
Hovädzia roštenka
/g
1500.0 g
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
10.0 g
0%
Olej
/ml
200.0 ml
0%
/
Postup
-
Hovädzia roštenka 1500.0 g
-
Soľ 10.0 g
-
Korenie čierne mleté 10.0 g
-
Olej 200.0 ml
Príprava
-
Postup
- Hovädziu roštenku okoreňte farebným korením a soľou, potrite horčicou a nechajte v chladničke odpočívať 1 hodinu.
- Mäso vyberte z chladničky a vložte do rozohriateho konvektomatu, potrite olejoma pečte pri teplote 240 °C po dobu 12 minút. Potom znížte teplotu na 85 °C a nastavte sondu konvektomatu na 45 °C. Ku koncu pečenia nastavte konvektomat na 75 °C a sondu na 53 °C.
- Upečené mäso nakrájajte na plátky.
-
Servírovanie
- Podávejte s tatárskou omáčkou Hellmann's.