Pečený roastbeef s tatárskou omáčkou
Roštenku nechajte odpočívať v chladničke pokojne aj 24 hodín, aby sa rozvinula chuť korenia.

Suroviny
Postup
-
Hovädzia roštenka 1500 g
-
Knorr Farebné korenie drvené 0,5 kg 10 g
-
Soľ 10 g
-
Rama Combi Profi 3,7l 200 ml
Príprava
-
Postup
-
Hovädziu roštenku okoreňte farebným korením a soľou, potrite horčicou a nechajte v chladničke odpočívať 1 hodinu.
-
Mäso vyberte z chladničky a vložte do rozohriateho konvektomatu, postriekajte Rama Combi Profi a pečte pri teplote 240 °C po dobu 12 minút. Potom znížte teplotu na 85 °C a nastavte sondu konvektomatu na 45 °C. Ku koncu pečenia nastavte konvektomat na 75 °C a sondu na 53 °C.
- Upečené mäso nakrájajte na plátky.
-
-
Servírovanie
- Podávejte s tatárskou omáčkou Hellmann's.