Menu

Suroviny

+

Mäso a marináda

  • Hovädzia roštenka 1500.0 g
  • Olej 50.0 ml
  • Mletý koriander 5.0 g
  • Cesnak 10.0 g
  • Papričky jalapeňo čerstvé (kocky) 5.0 g
  • Sterilizované papričky jalapeňo (kocky) 10.0 g
  • Čerstvý koriander 10.0 g
  • Tmavý rum 60.0 ml

Zelenina

  • Farebná paprika (prúžky) 800.0 g
  • Červená cibuľa (tenké plátky) 300.0 g
  • Cesnak (plátky) 10.0 g
  • Olej 50.0 ml
  • Papričky jalapeňo 5.0 g

Paradajková salsa

Guacamole


Príprava omáčky guacamole je veľmi jednoduchá, ak poznáte niekoľko zásadných princípov. Avokádo musí byť veľmi dozreté. Malo by byť ideálne zelené, bez hnedých alebo plesnivejúcich častí vnútri. Čili by malo byť mäkké tak, aby po stlačení prstami ľahko zmenilo tvar.

...

Príprava

  1. Mäso a marináda

    • Všetky zložky marinády spolu spojte a dobre premiešajte.
    • Potom potrite roštenku a vložte do chladničky na niekoľko hodín.
    • Potom ju môžete upiecť v konvektomate so sondou nastavenou na 57 ⁰C alebo plátky piecť na grile.
  2. Zelenina

    • Cibuľu, farebnú papriku, papričky jalapeňo a cesnak orestujte na panvici. Ku koncu dochuťte.
  3. Paradajková salsa

    • Paradajky sparte, aby ste ich zbavili šupky. Ošúpte ich a nakrájajte na kocky bez dužiny.
    • Pridajte do Tomato pronto farebnú papriku nakrájanú na kocky a zostávajúce zložky. Dochuťte.
  4. Guacamole

    • Zrelé avokádo ošúpte a roztlačte vidličkou. Pokropte šťavou zlimetky, aby nesčernelo. Pridajte Hellmann‘s Yofresh, šalotku, paradajku a dochuťte.
  5. Podávanie

    • Plátky mäsa a zeleninu zaviňte do grilovanej tortilly. Podávajte s paradajkovou salsou a omáčkou guacamole.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu