+

Pirohy

  • Pšeničná múka 1000 g
  • Kukuričný škrob 100 g
  • Voda 600 ml
  • Olej 80 ml

Plnka

Demi-Glace

Ružičkový kel

  • Ružičkový kel 1200 g
  • Cukor 10 g
  • Maslo 100 g
  1. Pirohy

    • Z pripravených prísad pripravíme cesto na pirohy.
  2. Plnka

    • Kačacie stehno naklepeme a dochutíme soľou.
    • Rozpustíme masť, vložíme do nej stehno a smažíme na miernom plameni domäkka.
    • Stehno vychladíme, mäso roztrháme na menšie kúsky, dochutíme do vína namočenými brusnicami a osmaženou cibuľou. Plnku vychladíme a naporciujeme malé guľôčky.
    • Z cesta a plnky pripravíme tradičné pirohy.
  3. Demi-Glace

    • Kosti z kačacieho stehna rozdelíme na menšie kúsky a v hrnci opečieme do zlatista.
    • Potom pridáme cibuľu, cesnak, tymián, paradajku a víno.
    • Zredukujeme, zalejeme pripravenou omáčkou Demi-Glace a dusíme do získania ideálnej konzistencie.
    • Pred podávaním Demi-Glace precedíme cez sito a okoreníme.
  4. Ružičkový kel

    • Ružičkový kel uvaríme v osladenej a osolenej vode. Pred podávaním skaramelizujeme na masle.