Pirohy s kačacím mäsom a brusnicovou omáčkou, karamelizovaným ružičkovým kelom a omáčkou Demi-Glace

Suroviny
Pirohy
-
Pšeničná múka 1000 g
-
Kukuričný škrob 100 g
-
Voda 600 ml
-
Olej 80 ml
Plnka
-
Kačacie stehno 4 ks. 1000 g
-
Soľ, korenie, majoránka Pre chuť
-
Bravčová masť Na konfitovanie
-
Červené víno 150 ml
-
Brusnice, sušené 150 g
-
Červená cibuľa 300 g
Demi-Glace
-
Kosti z kačacieho stehna 500 g
-
Cibuľa 100 g
-
Cesnak 20 g
-
Tymián 1 vetvička
-
Paradajka 100 g
-
Biele víno 200 ml
-
Voda 1000 ml
Ružičkový kel
-
Ružičkový kel 1200 g
-
Soľ, cukor Pre chuť
-
Rama Culinesse Profi 0,9l 70 ml
Príprava
-
Pirohy
- Z pripravených prísad pripravíme cesto na pirohy.
-
Plnka
- Kačacie stehno naklepeme a dochutíme soľou.
- Rozpustíme masť, vložíme do nej stehno a smažíme na miernom plameni domäkka.
- Stehno vychladíme, mäso roztrháme na menšie kúsky, dochutíme do vína namočenými brusnicami a osmaženou cibuľou. Plnku vychladíme a naporciujeme malé guľôčky.
- Z cesta a plnky pripravíme tradičné pirohy.
-
Demi-Glace
- Kosti z kačacieho stehna rozdelíme na menšie kúsky a v hrnci opečieme do zlatista.
- Potom pridáme cibuľu, cesnak, tymián, paradajku a víno.
- Zredukujeme, zalejeme pripravenou omáčkou Demi-Glace a dusíme do získania ideálnej konzistencie.
- Pred podávaním Demi-Glace precedíme cez sito a okoreníme.
-
Ružičkový kel
-
Ružičkový kel uvaríme v osladenej a osolenej vode. Pred podávaním skaramelizujeme na masle.
-