Pirohy s kačacím mäsom a brusnicovou omáčkou, karamelizovaným ružičkovým kelom a omáčkou Demi-Glace

Suroviny
Pirohy s kačacím mäsom a brusnicovou omáčkou, karamelizovaným ružičkovým kelom a omáčkou Demi-Glace
−
+
€0.0
Pirohy
Pšeničná múka
/g
1000.0 g
0%
Kukuričný škrob
/g
100.0 g
0%
Voda
/ml
600.0 ml
0%
Olej
/ml
80.0 ml
0%
Plnka
Kačacie stehno 4 ks.
/g
1000.0 g
0%
Červené víno
/ml
150.0 ml
0%
Brusnice, sušené
/g
150.0 g
0%
Červená cibuľa
/g
300.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
5.0 g
0%
Majoránka
/g
10.0 g
0%
Soľ
/g
15.0 g
0%
Bravčová masť
/g
1000.0 g
0%
Demi-Glace
Kosti z kačacieho stehna
/g
500.0 g
0%
Cibuľa
/g
100.0 g
0%
Cesnak
/g
20.0 g
0%
Paradajka
/g
100.0 g
0%
Biele víno
/ml
200.0 ml
0%
Voda
/ml
1000.0 ml
0%
Ružičkový kel
Ružičkový kel
/g
1200.0 g
0%
Cukor
/g
10.0 g
0%
Maslo
/g
100.0 g
0%
/
Pirohy
-
Pšeničná múka 1000.0 g
-
Kukuričný škrob 100.0 g
-
Voda 600.0 ml
-
Olej 80.0 ml
Plnka
-
Kačacie stehno 4 ks. 1000.0 g
-
Červené víno 150.0 ml
-
Brusnice, sušené 150.0 g
-
Červená cibuľa 300.0 g
-
Korenie čierne mleté 5.0 g
-
Majoránka 10.0 g
-
Soľ 15.0 g
-
Bravčová masť 1000.0 g
Demi-Glace
-
Kosti z kačacieho stehna 500.0 g
-
Cibuľa 100.0 g
-
Cesnak 20.0 g
-
Paradajka 100.0 g
-
Biele víno 200.0 ml
-
Voda 1000.0 ml
Ružičkový kel
-
Ružičkový kel 1200.0 g
-
Cukor 10.0 g
-
Maslo 100.0 g
Príprava
-
Pirohy
- Z pripravených prísad pripravíme cesto na pirohy.
-
Plnka
- Kačacie stehno naklepeme a dochutíme soľou.
- Rozpustíme masť, vložíme do nej stehno a smažíme na miernom plameni domäkka.
- Stehno vychladíme, mäso roztrháme na menšie kúsky, dochutíme do vína namočenými brusnicami a osmaženou cibuľou. Plnku vychladíme a naporciujeme malé guľôčky.
- Z cesta a plnky pripravíme tradičné pirohy.
-
Demi-Glace
- Kosti z kačacieho stehna rozdelíme na menšie kúsky a v hrnci opečieme do zlatista.
- Potom pridáme cibuľu, cesnak, tymián, paradajku a víno.
- Zredukujeme, zalejeme pripravenou omáčkou Demi-Glace a dusíme do získania ideálnej konzistencie.
- Pred podávaním Demi-Glace precedíme cez sito a okoreníme.
-
Ružičkový kel
- Ružičkový kel uvaríme v osladenej a osolenej vode. Pred podávaním skaramelizujeme na masle.