Piškóta z olivového oleja s pomarančovým želé a domácou vanilkovou zmrzlinou
Výborný ľahký a jednoduchý desert s ovocím a vanilkovou zrzlinou nielen pre horúce letné dni.

Suroviny
Piškóta z olivového oleja s pomarančovým želé a domácou vanilkovou zmrzlinou
−
+
€0.0
Piškóta
Cukor múčka
/g
150.0 g
0%
Vaječné žĺtky
/g
60.0 g
0%
Pomarančová šťava
/ml
40.0 ml
0%
Pomarančová kôra
/g
3.0 g
0%
Hladká múka
/g
170.0 g
0%
Prášok na pečenie
/g
10.0 g
0%
Olivový olej
/ml
240.0 ml
0%
Vaječné bielky
/g
150.0 g
0%
Soľ
/g
4.0 g
0%
Pomarančové želé
Šťava z limetky alebo citrónu
/ml
150.0 ml
0%
Xanthán (xanthánová guma)
/g
3.0 g
0%
Cukor
/g
40.0 g
0%
Pomarančová šťava
/ml
0.0 ml
0%
Knorr Professional Esencia s intenzívnou chuťou citrusov 0,4 l
/ml
20.0 ml
0%
Vanilková zmrzlina
Mlieko
/ml
250.0 ml
0%
Cukor
/g
0.0 g
0%
Vaječné žĺtky
/g
0.0 g
0%
Vanilkový struk
/g
10.0 g
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
250.0 ml
0%
/
Piškóta
-
Cukor múčka 150.0 g
-
Vaječné žĺtky 60.0 g
-
Pomarančová šťava 40.0 ml
-
Pomarančová kôra 3.0 g
-
Hladká múka 170.0 g
-
Prášok na pečenie 10.0 g
-
Olivový olej 240.0 ml
-
Vaječné bielky 150.0 g
-
Soľ 4.0 g
Pomarančové želé
-
Šťava z limetky alebo citrónu 150.0 ml
-
Xanthán (xanthánová guma) 3.0 g
-
Cukor 40.0 g
-
Pomarančová šťava
-
Knorr Professional Esencia s intenzívnou chuťou citrusov 0,4 l 20.0 ml
Vanilková zmrzlina
-
Mlieko 250.0 ml
-
Cukor
-
Vaječné žĺtky
-
Vanilkový struk 10.0 g
-
Smotana na šľahanie 33% 250.0 ml
Príprava
-
Piškóta
- Žĺtky utrite cukrovou múčkou (dobiela), zmiešajte s pomarančovou kôrou a šťavou, pridajte postupne dvakrát preosiatu múku s práškom do pečiva striedavo s olivovým olejom.
- Bielka vyšľahajte do snehu a jemne vmiešajte do dopredu pripravenej hmoty.
- Na plech položte papier na pečenie, rovnomerne naň rozprestrite hmotu a pečte pri teplote 160 °C 45 minút.
- Po upečení vyberte z formy, aby sa cesto zbavilo pary.Vychladnuté cesto nakrájajte na prúžky
-
Pomarančové želé
- Cukor kryštál zmiešajte so Xanthanom.
- Šťavu z pomaranču a citrónu prelejte do stolného mixéru, postupne mixujte a pridávajte cukor so Xanthanom.Vzniknuté želé prelejte do plastovej fľaše a nechajte vychladnúť.
-
Vanilková zmrzlina
- Žĺtky zmiešajte s cukrom a vanilkou a trite, až kým nedosiahnete konzistenciu hustého krému.
- Mlieko zmiešajte s Ramou Cremefine 15%, zahrejte na teplotu 60 °C a prelejte do vaječného krému.Premiešajte a znovu prelejte do hrnca.Zohrejte na teplotu 90 °C.Vzniknutú hmotu ochlaďte a zmrazte v nádobe na výrobu zmrzliny.