Pizza quattro formaggi (štyri druhy syra)
Vyskúšajte náš recept na fantastickú pizzu quattro formaggi, obloženú štyrmi druhmi syra: mozzarellou, gorgonzolou, modrým syrom rokpol a parmezánom. Po upečení ju môžete dochutiť mletým čiernym korením a čerstvou bazalkou. Vaši hostia ju budú milovať!

Suroviny
Pizza quattro formaggi (štyri druhy syra)
−
+
€0.0
Príprava cesta:
Pšeničná múka typu “0”
/g
1650.0 g
0%
Studená voda
/ml
700.0 ml
0%
Olivový olej
/ml
200.0 ml
0%
Droždie čerstvé
/g
14.0 g
0%
Soľ
/g
45.0 g
0%
Príprava omáčky a oblohy:
Syr mozzarella
/g
500.0 g
0%
Gorgonzola rozdelená na kúsky
/g
500.0 g
0%
Modrý syr Rokpol nakrájaný na kocky
/g
500.0 g
0%
Strúhaný parmezán
/g
400.0 g
0%
Servírovanie:
Nahrubo mleté čierne korenie
/g
5.0 g
0%
Nasekané čerstvé listy bazalky
/g
30.0 g
0%
/
Príprava cesta:
-
Pšeničná múka typu “0” 1650.0 g
-
Studená voda 700.0 ml
-
Olivový olej 200.0 ml
-
Droždie čerstvé 14.0 g
-
Soľ 45.0 g
Príprava omáčky a oblohy:
-
Syr mozzarella 500.0 g
-
Gorgonzola rozdelená na kúsky 500.0 g
-
Modrý syr Rokpol nakrájaný na kocky 500.0 g
-
Strúhaný parmezán 400.0 g
Servírovanie:
-
Nahrubo mleté čierne korenie 5.0 g
-
Nasekané čerstvé listy bazalky 30.0 g
Príprava
-
Príprava cesta:
- Kvasnice zmiešajte so studenou vodou, pridajte múku a soľ a vymieste cesto.
- Pridajte olivový olej a pokračujte v miesení 20 až 25 minút, kým nebude cesto hladké a mäkké (asi ako mäkká časť vášho ucha).
- Cesto prikryte a nechajte zhruba hodinu odpočívať. Potom ho rozdeľte na 10 rovnakých častí. Každá by mala mať cca. 270 gramov.
- Jednotlivé porcie cesta sformujte do guličiek, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte zhruba 12 alebo viac hodín kysnúť v chladničke (pripravené gule môžete v prípade potreby aj zamraziť).
-
Príprava omáčky a oblohy:
- Pripravené cesto vyvaľkajte do tvaru pizze s priemerom zhruba 32 centimetrov.
- Omáčku rovnomerne rozotrite na pizzu, pridajte mozzarellu, gorgonzolu a syr rokpol a posypte strúhaným parmezánom.
- Pizzu vložte do pece na pizzu predhriatej na 320-350 °C a pečte 3 až 4 minúty.
-
Servírovanie:
- Upečenú pizzu nakrájajte na 8 častí, pokvapkajte olivovým olejom, posypte bazalkou a ochuťte čerstvo namletým korením.
-
Pečenie v konvektomate:
- Cesto vyvaľkané do tvaru pizze položte ho na okrúhly plech na pizzu. Pridajte omáčku a oblohu a vložte do rúry predhriatej na 280 - 300 °C s ventilátorom nastaveným na nízky stupeň.
- Čas pečenia závisí od toho, aké tekuté sú jednotlivé suroviny a omáčka.