Menu

Suroviny

+

Príprava :


...

Príprava

  1. Príprava :

    Zemiaky umyjeme a v šupke ich celé uvaríme. Ešte vlažné rozrežeme a lyžicou vydlabeme. Vydlabané zvyšky zemiakov dáme bokom a pokrájame na drobné kúsky, ktoré potom použijeme do zmesi. Pripravené vydlabané polovičky položíme na GN plech. • Na tuku Rama Culinesa Profi orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a krátko podusíme. Vodu privedieme k varu, pridáme jemnú syrovú omáčku a 2 min. povaríme. Omáčku zmiešame s pripraveným špenátom a pokrájanými zemiakmi. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pripravenú zmes necháme vychladnúť. • Polovice zemiakov naplníme zmesou zo syrovej omáčky so špenátom a posypeme strúhaným syrom. Potom ich vložíme do vopred predhriateho konvektomatu na 180 °C. Podľa veľkosti zemiakov pečieme 5–10 min. Posledné 2–3 min nastavíme rúru na zapekanie horným grilom alebo zvýšime teplotu.
  2. TIP :

    Aby boli zemiaky ešte chutnejšie, namočte ich pred tepelnou úpravou do roztoku z 1 dielu hrubej morskej soli a 8 dielov vody po dobu 2–7 hodín.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu