Menu

Suroviny

+

Metóda

  • Pomaranče (po odstránení kôry 800 g) 1300.0 g
  • Šťava z citróna 40.0 ml
  • Cukor 500.0 g
  • Voda 200.0 ml

Príprava

  1. Metóda

    • Kôru z pomaranča nakrájajte na rezance a zalejte ju vriacou vodou.
    • Do pohára vytlačte štavu z pomaranča.
    • Šťavu zmiešajte s vodou a cukrom. Pridajte citrónovú šťavu a kúsky pomaranča.
    • Povarte na miernom ohni, kým nevznikne požadovaná štruktúra, a nakoniec pridajte precedené nakrájané rezancez pomarančovej kory.

    Do pohárov nalejte zmes pomarančovej marmelády bez varenia. Naplnené poháre marmeládou vložte do teplovzdušnej rurya nastavte teplotu na 130 ° C.Akonáhle teplota dosiahne 130 ° C, nechajte marmeládu pasterizovať 20 minút.Ako skontrolovať, či je textúra marmelády správna? Naberte na čajovú lyžičku horúcu marmeládu, dajte ju na tanierik, kým vychladne. Takto uvidíte, či je textúra správna.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu