+

Metóda

  • Pomaranče (po odstránení kôry 800 g) 1300 g
  • Šťava z citróna 40 ml
  • Cukor 500 g
  • Voda 200 ml
  1. Metóda

    • Kôru z pomaranča nakrájajte na rezance a zalejte ju vriacou vodou.
    • Do pohára vytlačte štavu z pomaranča.
    • Šťavu zmiešajte s vodou a cukrom. Pridajte citrónovú šťavu a kúsky pomaranča.
    • Povarte na miernom ohni, kým nevznikne požadovaná štruktúra, a nakoniec pridajte precedené nakrájané rezancez pomarančovej kory.

    Do pohárov nalejte zmes pomarančovej marmelády bez varenia. Naplnené poháre marmeládou vložte do teplovzdušnej rurya nastavte teplotu na 130 ° C. Akonáhle teplota dosiahne 130 ° C, nechajte marmeládu pasterizovať 20 minút. Ako skontrolovať, či je textúra marmelády správna? Naberte na čajovú lyžičku horúcu marmeládu, dajte ju na tanierik, kým vychladne. Takto uvidíte, či je textúra správna.

+