Pomarančová marmeláda

Suroviny
Metóda
-
Pomaranče (po odstránení kôry 800 g) 1300 g
-
Šťava z citróna 40 ml
-
Cukor 500 g
-
Voda 200 ml
Príprava
-
Metóda
- Kôru z pomaranča nakrájajte na rezance a zalejte ju vriacou vodou.
- Do pohára vytlačte štavu z pomaranča.
- Šťavu zmiešajte s vodou a cukrom. Pridajte citrónovú šťavu a kúsky pomaranča.
- Povarte na miernom ohni, kým nevznikne požadovaná štruktúra, a nakoniec pridajte precedené nakrájané rezancez pomarančovej kory.
Do pohárov nalejte zmes pomarančovej marmelády bez varenia. Naplnené poháre marmeládou vložte do teplovzdušnej rurya nastavte teplotu na 130 ° C. Akonáhle teplota dosiahne 130 ° C, nechajte marmeládu pasterizovať 20 minút. Ako skontrolovať, či je textúra marmelády správna? Naberte na čajovú lyžičku horúcu marmeládu, dajte ju na tanierik, kým vychladne. Takto uvidíte, či je textúra správna.