Portobello plnené steakom s krémovou omáčkou z pečených paprík

Suroviny
Portobello plnené steakom s krémovou omáčkou z pečených paprík
−
+
€0.0
Grilovanie
Hovädzí steak (5 ks à 250 g)
/g
1250.0 g
0%
Knorr Professional Essence Hovädzí bujón 1L
/g
10.0 g
0%
Portobello, veľké, bez nohy
/g
1500.0 g
0%
Olivový olej na pokropenie
/ml
0.0 ml
0%
Korenie čierne mleté
/g
6.0 g
0%
Omáčka
Papriky (červená, žltá, zelená)
/g
450.0 g
0%
Cesnak, nasekaný
/g
60.0 g
0%
Mozzarella, strúhaná
/g
350.0 g
0%
Koriander, nasekaný
/g
20.0 g
0%
Limetková alebo citrónová šťava
/g
10.0 g
0%
Smotana na varenie 12 %
/ml
150.0 ml
0%
Servírovanie
Čerstvý koriander
/g
10.0 g
0%
Avokádo (olúpané)
/g
150.0 g
0%
/
Grilovanie
-
Hovädzí steak (5 ks à 250 g) 1250.0 g
-
Portobello, veľké, bez nohy 1500.0 g
-
Olivový olej na pokropenie
-
Korenie čierne mleté 6.0 g
Omáčka
-
Papriky (červená, žltá, zelená) 450.0 g
-
Cesnak, nasekaný 60.0 g
-
Mozzarella, strúhaná 350.0 g
-
Koriander, nasekaný 20.0 g
-
Limetková alebo citrónová šťava 10.0 g
-
Smotana na varenie 12 % 150.0 ml
Servírovanie
-
Čerstvý koriander 10.0 g
-
Avokádo (olúpané) 150.0 g
Príprava
-
Grilovanie
Huby pokvapkáme olejom a na mierne rozpálenom grile (180 °C) pečieme asi 15 minút do zmäknutia. Hovädzie steaky okoreníme, vložíme na gril a prepečieme na stupeň medium. Stiahneme z grilu, mäso prikryjeme fóliou a po krátkom odpočinutí nakrájame na kocky alebo rezance. Vložíme do misy a premiešame so syrom. Zmesou naplníme hotové klobúčiky a zapečieme na grile. -
Omáčka
Na panvici si ugrilujeme papriky, cibuľu a cesnak. Opekáme 2–3 minúty, zalejemesmotanoua privedieme do varu. Potom všetko vložíme do mixéru, pridáme koriander a limetkovú alebo citrónovú šťavu a dobre rozmixujeme, prípadne dochutíme soľou a korením. -
Servírovanie
Omáčku rozlejeme na tanieri a položíme na ňu zapečené huby s grilovaným mäsom. Na vrch doplníme tenkými plátkami avokáda a dozdobíme koriandrovou vňaťkou.