Portobello plnené steakom s krémovou omáčkou z pečených paprík

Suroviny
Grilovanie
-
Hovädzí steak (5 ks à 250 g) 1250 g
-
Portobello, veľké, bez nohy 1500 g
-
Olivový olej na pokropenie
Omáčka
-
Papriky (červená, žltá, zelená) 450 g
-
Cesnak, nasekaný 60 g
-
Mozzarella, strúhaná 350 g
-
Koriander, nasekaný 20 g
-
Limetková alebo citrónová šťava 10 g
-
Smotana na varenie 12 % 150 ml
Servírovanie
-
Čerstvý koriander 10 g
-
Avokádo (olúpané) 150 g
Príprava
-
Grilovanie
Huby pokvapkáme olejom a na mierne rozpálenom grile (180 °C) pečieme asi 15 minút do zmäknutia. Hovädzie steaky okoreníme, vložíme na gril a prepečieme na stupeň medium. Stiahneme z grilu, mäso prikryjeme fóliou a po krátkom odpočinutí nakrájame na kocky alebo rezance. Vložíme do misy a premiešame so syrom. Zmesou naplníme hotové klobúčiky a zapečieme na grile. -
Omáčka
Na panvici si ugrilujeme papriky, cibuľu a cesnak. Opekáme 2–3 minúty, zalejemesmotanoua privedieme do varu. Potom všetko vložíme do mixéru, pridáme koriander a limetkovú alebo citrónovú šťavu a dobre rozmixujeme, prípadne dochutíme soľou a korením. -
Servírovanie
Omáčku rozlejeme na tanieri a položíme na ňu zapečené huby s grilovaným mäsom. Na vrch doplníme tenkými plátkami avokáda a dozdobíme koriandrovou vňaťkou.