+

Grilovanie

  • Hovädzí steak (5 ks à 250 g) 1250.0 g
  • Knorr Professional Essence Hovädzí bujón 1L 10.0 g
  • Portobello, veľké, bez nohy 1500.0 g
  • Olivový olej na pokropenie
  • Knorr Čierne korenie mleté z Vietnamu 500g 6.0 g

Omáčka

  • Papriky (červená, žltá, zelená) 450.0 g
  • Cesnak, nasekaný 60.0 g
  • Mozzarella, strúhaná 350.0 g
  • Koriander, nasekaný 20.0 g
  • Limetková alebo citrónová šťava 10.0 g
  • Smotana na varenie 12 % 150.0 ml

Servírovanie

  • Čerstvý koriander 10.0 g
  • Avokádo (olúpané) 150.0 g
  1. Grilovanie

    Huby pokvapkáme olejom a na mierne rozpálenom grile (180 °C) pečieme asi 15 minút do zmäknutia. Hovädzie steaky okoreníme, vložíme na gril a prepečieme na stupeň medium. Stiahneme z grilu, mäso prikryjeme fóliou a po krátkom odpočinutí nakrájame na kocky alebo rezance. Vložíme do misy a premiešame so syrom. Zmesou naplníme hotové klobúčiky a zapečieme na grile.
  2. Omáčka

    Na panvici si ugrilujeme papriky, cibuľu a cesnak. Opekáme 2–3 minúty, zalejemesmotanoua privedieme do varu. Potom všetko vložíme do mixéru, pridáme koriander a limetkovú alebo citrónovú šťavu a dobre rozmixujeme, prípadne dochutíme soľou a korením.
  3. Servírovanie

    Omáčku rozlejeme na tanieri a položíme na ňu zapečené huby s grilovaným mäsom. Na vrch doplníme tenkými plátkami avokáda a dozdobíme koriandrovou vňaťkou.