Quiche s lesnými hubami
Klasické jedlo francúszkej kuchyne spetrené pridaním lesných húb. Ideálne na jesenné menu. Výborne sa spája so šalátovou kyticou a zálievkou vinaigrette.

Suroviny
Cesto
-
Soľ 25 g
-
Cukor 10 g
-
Pšeničná múka 450 g
-
Maslo 250 g
-
Vajcia 250 g
-
Kyslá smotana 100 g
-
Olej 50 ml
Náplň
-
Slanina - nakrájaná na kocky 250 g
-
Pór - nakrájaný na prúžky 250 g
-
Mrazené pravé huby nakrájané na kocky 300 g
-
Mrazené suchohríby nakrájané na kocky 300 g
-
Smotana na šľahanie 33% 400 ml
Príprava
-
Cesto
-
Masloutrite s vajíčkom, kyslou smotanou, soľou a cukrom. Pridajte preosiatu múku a vyformujte cesto (nechajte 50 g múky na podsypávanie pri vaľkaní).
-
Cesto rozdeľte na 2 časti. Každú časť rozvaľkajte a vložte do tortovej formy. Na cesto položte papier na pečenie, nasypte sušený hrach alebo fazuľu a pečte pri teplote 180 °C 10 minút. Vďaka tomu sa okraje cesta neprepadnú.
-
Vyberte z konvektomatu, zložte papier na pečenie s fazuľami a pečte ďalších 5 minút.
-
-
Náplň
-
Slaninu škvarte spolu s pórom. Huby restujte samostatne.
-
V jednej miske zmiešajte suroviny – smotanu na šľahanie, vajce a zmes na šampiňónovo hubovú omáčku.
-
Hotovú hmotu vylejte na upečené cestá.
-
-
Quiche
-
Pečte pri teplote 130 °C 25 minút, a potom zvýšte teplotu na 170 °C a pečte ďalších 10 minút.
-
Quiche nechajte vychladnúť, naporciujte a jednotlivé porcie zohrejte.
-
-
Servírovanie
- Podávajte napríklad s bazovým želé, restovanými kuriatkami jedlými, duseným pórom a pyré zo špenátu.