Quiche s lesnými hubami
Klasické jedlo francúszkej kuchyne spetrené pridaním lesných húb. Ideálne na jesenné menu. Výborne sa spája so šalátovou kyticou a zálievkou vinaigrette.

Suroviny
Quiche s lesnými hubami
−
+
€1.47
Cesto
Soľ
/g
25.0 g
0%
Cukor
/g
10.0 g
0%
Pšeničná múka
/g
450.0 g
0%
Maslo
/g
250.0 g
0%
Vajcia
/g
250.0 g
0%
Kyslá smotana
/g
100.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Korenie čierne mleté
/g
10.0 g
0%
Náplň
Slanina - nakrájaná na kocky
/g
250.0 g
0%
Pór - nakrájaný na prúžky
/g
250.0 g
0%
Mrazené pravé huby nakrájané na kocky
/g
300.0 g
0%
Mrazené suchohríby nakrájané na kocky
/g
300.0 g
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
400.0 ml
0%
/
Cesto
-
Soľ 25.0 g
-
Cukor 10.0 g
-
Pšeničná múka 450.0 g
-
Maslo 250.0 g
-
Vajcia 250.0 g
-
Kyslá smotana 100.0 g
-
Olej 50.0 ml
-
Korenie čierne mleté 10.0 g
Náplň
-
Slanina - nakrájaná na kocky 250.0 g
-
Pór - nakrájaný na prúžky 250.0 g
-
Mrazené pravé huby nakrájané na kocky 300.0 g
-
Mrazené suchohríby nakrájané na kocky 300.0 g
-
Smotana na šľahanie 33% 400.0 ml
Príprava
-
Cesto
- Masloutrite s vajíčkom, kyslou smotanou, soľou a cukrom. Pridajte preosiatu múku a vyformujte cesto (nechajte 50 g múky na podsypávanie pri vaľkaní).
- Cesto rozdeľte na 2 časti. Každú časť rozvaľkajte a vložte do tortovej formy. Na cesto položte papier na pečenie, nasypte sušený hrach alebo fazuľu a pečte pri teplote 180 °C 10 minút. Vďaka tomu sa okraje cesta neprepadnú.
- Vyberte z konvektomatu, zložte papier na pečenie s fazuľami a pečte ďalších 5 minút.
-
Náplň
- Slaninu škvarte spolu s pórom. Huby restujte samostatne.
- V jednej miske zmiešajte suroviny – smotanu na šľahanie, vajce a zmes na šampiňónovo hubovú omáčku.
- Hotovú hmotu vylejte na upečené cestá.
-
Quiche
- Pečte pri teplote 130 °C 25 minút, a potom zvýšte teplotu na 170 °C a pečte ďalších 10 minút.
- Quiche nechajte vychladnúť, naporciujte a jednotlivé porcie zohrejte.
-
Servírovanie
- Podávajte napríklad s bazovým želé, restovanými kuriatkami jedlými, duseným pórom a pyré zo špenátu.