Menu

Suroviny

+

Cesto

  • Soľ 25.0 g
  • Cukor 10.0 g
  • Pšeničná múka 450.0 g
  • Maslo 250.0 g
  • Vajcia 250.0 g
  • Kyslá smotana 100.0 g
  • Olej 50.0 ml
  • Korenie čierne mleté 10.0 g

Náplň


Klasické jedlo francúszkej kuchyne spetrené pridaním lesných húb. Ideálne na jesenné menu. Výborne sa spája so šalátovou kyticou a zálievkou vinaigrette.

...

Príprava

  1. Cesto

    • Masloutrite s vajíčkom, kyslou smotanou, soľou a cukrom. Pridajte preosiatu múku a vyformujte cesto (nechajte 50 g múky na podsypávanie pri vaľkaní).
    • Cesto rozdeľte na 2 časti. Každú časť rozvaľkajte a vložte do tortovej formy. Na cesto položte papier na pečenie, nasypte sušený hrach alebo fazuľu a pečte pri teplote 180 °C 10 minút. Vďaka tomu sa okraje cesta neprepadnú.
    • Vyberte z konvektomatu, zložte papier na pečenie s fazuľami a pečte ďalších 5 minút.
  2. Náplň

    • Slaninu škvarte spolu s pórom. Huby restujte samostatne.
    • V jednej miske zmiešajte suroviny – smotanu na šľahanie, vajce a zmes na šampiňónovo hubovú omáčku.
    • Hotovú hmotu vylejte na upečené cestá.
  3. Quiche

    • Pečte pri teplote 130 °C 25 minút, a potom zvýšte teplotu na 170 °C a pečte ďalších 10 minút.
    • Quiche nechajte vychladnúť, naporciujte a jednotlivé porcie zohrejte.
  4. Servírovanie

    • Podávajte napríklad s bazovým želé, restovanými kuriatkami jedlými, duseným pórom a pyré zo špenátu.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu