+

Plnka

  • Konfitované mäso z kačacieho stehna 5 kg
  • Ricotta 0.5 kg
  • Maslo 0.2 kg
  • Šalotka 8 kg
  • Petržlenová vňať 1 ks

Ravioli

  • Semolínová múka 250 kg
  • Vaječné žĺtky 190 kg
  • Olivový olej 1 l
  • Strúhaný chren 25 kg

Maslová omáčka s parmezánom a citrónom

  1. Plnka

    Mäso natrháme na jemné vláklna, vymiešame s ricottou a rozpusteným maslom. Nakoniec do masy pridáme šalotku, petržlenovú vňať a dochutíme. Plnku ochladíme a rozdelíme na malé guľky.
  2. Ravioli

    Z pripravených surovín urobíme cesto, nakoniec pridáme olivový olej. Cesto odložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny. Pred rozvaľkaním by cesto malo mať izbovú teplotu. Cento natenko rozvaľkáme, vložíme naporciovanú plnku a vyformujeme ravioli. Varíme v osolenej vode, vyberieme, rozdelíme na taniere, polejem omáčkou a posypeme čerstvo nastrúhaným chrenom.
  3. Maslová omáčka s parmezánom a citrónom

    Rozpustíme maslo, pridáme parmezán a jemne skaramelizujeme. nakoniec pridáme citrónovú kôru a bujón