+

Plnka

  • Konfitované mäso z kačacieho stehna 500.0 g
  • Ricotta 500.0 g
  • Maslo 150.0 g
  • Šalotka 80.0 g
  • Petržlenová vňať 80.0 g
  • Knorr Professional Essence Kurací bujón 1L 40.0 ml

Ravioli

  • Semolínová múka 250.0 kg
  • Vaječné žĺtky 190.0 kg
  • Olivový olej 100.0 ml
  • Strúhaný chren 25.0 g

Maslová omáčka s parmezánom a citrónom

  • Parmezán 60.0 g
  • Prečistené maslo (ghee) 100.0 g
  • Citrónová kôra 10.0 g
  1. Plnka

    Mäso natrháme na jemné vláklna, vymiešame s ricottou a rozpusteným maslom. Nakoniec do masy pridáme šalotku, petržlenovú vňať a dochutíme. Plnku ochladíme a rozdelíme na malé guľky.
  2. Ravioli

    Z pripravených surovín urobíme cesto, nakoniec pridáme olivový olej. Cesto odložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny. Pred rozvaľkaním by cesto malo mať izbovú teplotu. Cento natenko rozvaľkáme, vložíme naporciovanú plnku a vyformujeme ravioli. Varíme v osolenej vode, vyberieme, rozdelíme na taniere, polejem omáčkou a posypeme čerstvo nastrúhaným chrenom.
  3. Maslová omáčka s parmezánom a citrónom

    Rozpustíme maslo, pridáme parmezán a jemne skaramelizujeme. nakoniec pridáme citrónovú kôru a bujón