+

Rebierka

Glazúra a rebierka

Sladké zemiaky

  • Sladké zemiaky 3000 g
  • Morská soľ 30 g
  • Olej 50 ml
  • ½ strúčika Pečený cesnak
  • Rímska rasca, soľ
  • Šalotka (nakrájaná na kolieska a zosklovatená) 100 g

Glazúrovaný zelený hrášok

  • Zelený hrášok 1300 g
  • Maslo 50 g
  • Šalotka (nasekaná) 100 g
  • Med 30 g
  • Čili paprička (nasekaná) 1 ks
  • Mäta (nakrájaná nahrubo) 20 g
  • Soľ
  1. Rebierka

    • Rebierka posypte z oboch strán rýchlosoľou a na 2 hodiny dajte odležať.
    • Potom posypte zmesou Delikát a uzatvorte do vákuového vrecúška.
    • Vložte do cirkulátora na teplotu 85 ⁰C po dobu 8 hodín, po tomto čase vložte do studenej vody.
  2. Glazúra a rebierka

    • Pivo redukujte smedom na polovicu a premiešajte s omáčkou BBQ.
    • Rebierka vyberte zvákuového vrecúška, potrite glazúrou agrilujte. V priebehu grilovania potierajte glazúrou.
  3. Sladké zemiaky

    • Zemiaky potrite olejom a posypte soľou, zabaľte do alobalu a pečte priteplote 170 ⁰C domäkka.
    • Potom zemiaky ošúpte a roztlačte vidličkou spolu s upečeným cesnakom, dochuťte rímskou rascou a soľou.
  4. Glazúrovaný zelený hrášok

    • Hrášok vložte do vriacej vody a varte cca 3 minúty, ochlaďte a sceďte.
    • Na masle nechajte zosklovatieť šalotku, pridajte med, čili a hrášok, restujte cca 2 minúty.
    • Potom pridajte mätu a dochuťte.
  5. Podávanie

    • Jednotlivé zložky pokrmu rozložte na doske, sladké zemiaky posypte osmaženou šalotkou.