+

Soľný roztok

  • Voda 4 l
  • Soľ 8 g
  • Cukor 2 kg
  • Kuracie rezne 10 ks

Tepelné spracovanie

Rizoto

Servírovanie

  • Kel kučeravý, smažený 1 kg
  1. Soľný roztok

    Suroviny na soľný roztok zmiešame, vložíme rezne a na cca 6 hodín odložíme. vyberieme, opláchneme a vysušíme.
  2. Tepelné spracovanie

    Plech G/N postriekame Ramou Combi, poukladáme rezne a aj zvrchu postriekame Ramou Combi. Pečeieme 7 minút pri teplote 190°C, potrieme BBQ omáčkou a pečieme ďalších 5 minút.
  3. Rizoto

    V horúcej vode rozmiešame šafránovú pastu. Na olivovom oleji s maslom do sklovita opražíme najemno nasekanú cibuľu s cesnakom, pridáme ryžu a chvíľu opražíme. Vlejem víno, premiešame a pridáme časť šafránového vývaru. Varíme na miernom ohni, pridávame po častiach zvyšný vývar. Rizoto by malo mať lávovú konzistenciu. Nakoniec pridáme strúhaný cheddar a maslo. Miešame do rozpustenia, nakoniec pridáme soľ a biele korenie.
  4. Servírovanie

    Rizoto dáme do hlbokého taniera s pokrájaným kuraťom a kelom.