+

Soľný roztok

  • Voda 4.0 l
  • Soľ 25.0 g
  • Kuracie rezne 1500.0 g
  • Cukor 20.0 g

Tepelné spracovanie

  • BBQ omáčka 100.0 g
  • Olej 100.0 ml

Rizoto

Servírovanie

  • Kel kučeravý, smažený 200.0 g
  1. Soľný roztok

    Suroviny na soľný roztok zmiešame, vložíme rezne a na cca 6 hodín odložíme. vyberieme, opláchneme a vysušíme.
  2. Tepelné spracovanie

    Plech G/N postriekame olejom, poukladáme rezne a aj zvrchu postriekame olejom. Pečeieme 7 minút pri teplote 190°C, potrieme BBQ omáčkou a pečieme ďalších 5 minút.
  3. Rizoto

    V horúcej vode rozmiešame šafránovú pastu. Na olivovom oleji s maslom do sklovita opražíme najemno nasekanú cibuľu s cesnakom, pridáme ryžu a chvíľu opražíme. Vlejem víno, premiešame a pridáme časť šafránového vývaru. Varíme na miernom ohni, pridávame po častiach zvyšný vývar. Rizoto by malo mať lávovú konzistenciu. Nakoniec pridáme strúhaný cheddar a maslo. Miešame do rozpustenia, nakoniec pridáme soľ a biele korenie.
  4. Servírovanie

    Rizoto dáme do hlbokého taniera s pokrájaným kuraťom a kelom.