Rizoto alla milanese s BBQ kuraťom

Suroviny
Rizoto alla milanese s BBQ kuraťom
−
+
€0.0
Soľný roztok
Voda
/l
4.0 l
0%
Soľ
/g
25.0 g
0%
Kuracie rezne
/g
1500.0 g
0%
Cukor
/g
20.0 g
0%
Tepelné spracovanie
BBQ omáčka
/g
100.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Rizoto
Voda
/l
0.0 l
0%
Biele víno suché
/l
1.0 l
0%
Ryža Arborio
/g
600.0 g
0%
Olivový olej
/ml
50.0 ml
0%
Cibuľa
/g
100.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
5.0 g
0%
Cesnak (nasekaný)
/g
10.0 g
0%
Maslo
/g
200.0 g
0%
Cheddar strúhaný
/g
150.0 g
0%
Servírovanie
Kel kučeravý, smažený
/g
200.0 g
0%
/
Soľný roztok
-
Voda 4.0 l
-
Soľ 25.0 g
-
Kuracie rezne 1500.0 g
-
Cukor 20.0 g
Tepelné spracovanie
-
BBQ omáčka 100.0 g
-
Olej 100.0 ml
Rizoto
-
Voda
-
Biele víno suché 1.0 l
-
Ryža Arborio 600.0 g
-
Olivový olej 50.0 ml
-
Cibuľa 100.0 g
-
Korenie čierne mleté 5.0 g
-
Cesnak (nasekaný) 10.0 g
-
Maslo 200.0 g
-
Cheddar strúhaný 150.0 g
Servírovanie
-
Kel kučeravý, smažený 200.0 g
Príprava
-
Soľný roztok
Suroviny na soľný roztok zmiešame, vložíme rezne a na cca 6 hodín odložíme. vyberieme, opláchneme a vysušíme. -
Tepelné spracovanie
Plech G/N postriekame olejom, poukladáme rezne a aj zvrchu postriekame olejom. Pečeieme 7 minút pri teplote 190°C, potrieme BBQ omáčkou a pečieme ďalších 5 minút. -
Rizoto
V horúcej vode rozmiešame šafránovú pastu. Na olivovom oleji s maslom do sklovita opražíme najemno nasekanú cibuľu s cesnakom, pridáme ryžu a chvíľu opražíme. Vlejem víno, premiešame a pridáme časť šafránového vývaru. Varíme na miernom ohni, pridávame po častiach zvyšný vývar. Rizoto by malo mať lávovú konzistenciu. Nakoniec pridáme strúhaný cheddar a maslo. Miešame do rozpustenia, nakoniec pridáme soľ a biele korenie. -
Servírovanie
Rizoto dáme do hlbokého taniera s pokrájaným kuraťom a kelom.