Šakšuka

Suroviny
Šakšuka
-
Olivový olej 80 ml
-
Červená cibuľa, nakrájaná 400 g
-
Cesnak, plátky 40 g
-
Zeler stonkový, prúžky 500 g
-
Zelené chilli, nakrájané 1 ks
-
Čierne olivy 300 g
-
Červený vínny ocot 30 ml
-
Rasca 5 g
-
Sladká údená paprika 5 g
-
Muškátový oriešok 4 g
-
Čierne korenie, soľ Pre chuť
-
Vajcia 10 ks
Servírovanie
-
Pažítka, nasekaná 1 zväzok
Príprava
-
Šakšuka
- Na olivovom oleji osmažíme cibuľu s cesnakom, pridáme zeler, čili a olivy.
- Potom pridáme korenie a osmažíme na miernom ohni. Zmiešame s Tomato Pronto, privedieme k varu, dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Horúcu šakšuku preložíme na plech G/N, lyžicou spravíme drobné jamky a nalejeme do nich vajcia.
- Pečieme pri teplote 130-140 °C až do momentu zrazenia sa bielka.
-
Servírovanie
- Podávame posypané pažítkou.