Menu

Suroviny

+

Šakšuka

  • Olivový olej 80.0 ml
  • Červená cibuľa, nakrájaná 400.0 g
  • Cesnak, plátky 40.0 g
  • Zeler stonkový, prúžky 500.0 g
  • Čierne olivy 300.0 g
  • Červený vínny ocot 30.0 ml
  • Sladká údená paprika 5.0 g
  • Muškátový oriešok 4.0 g
  • Čerstvé chilli papričky 10.0 g
  • Knorr Rasca rímska mletá z Indie 200g 5.0 g
  • Knorr Čierne korenie mleté z Vietnamu 500g 10.0 g
  • Vajcia 500.0 g

Servírovanie

  • Čerstvá pažitka 30.0 g

Príprava

  1. Šakšuka

    • Na olivovom oleji osmažíme cibuľu s cesnakom, pridáme zeler, čili a olivy.
    • Potom pridáme korenie a osmažíme na miernom ohni. Zmiešame s Tomato Pronto, privedieme k varu, dochutíme soľou a korením podľa chuti.
    • Horúcu šakšuku preložíme na plech G/N, lyžicou spravíme drobné jamky a nalejeme do nich vajcia.
    • Pečieme pri teplote 130-140 °C až do momentu zrazenia sa bielka.
  2. Servírovanie

    • Podávame posypané pažítkou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu