Šalát Caesar s grilovaným kuraťom, vajcom obaleným v parmezáne a s krémovou omáčkou
Použili sme suroviny typické pre šalát Caesar, aplikujeme však každú zložku zvlášť. Zaujímavým spestrením tohto klasického šalátu je pridanie vajíčka obaleného vo zmesi panko strúhanky a parmezánu.

Suroviny
Šalát Caesar s grilovaným kuraťom, vajcom obaleným v parmezáne a s krémovou omáčkou
−
+
€0.0
Šalát
Kuracie prsia (bez kosti)
/g
1000.0 g
0%
Knorr Professional Essence Kurací bujón 1L
/n/a
0.0 n/a
0%
Rímsky šalát
/g
500.0 g
0%
Parmezán
/g
250.0 g
0%
Panko strúhanka
/g
100.0 g
0%
Vajcia
/g
500.0 g
0%
Vajce
/g
150.0 g
0%
/
Šalát
-
Kuracie prsia (bez kosti) 1000.0 g
-
Rímsky šalát 500.0 g
-
Parmezán 250.0 g
-
Panko strúhanka 100.0 g
-
Vajcia 500.0 g
-
Vajce 150.0 g
Príprava
-
Šalát
- Kuracie prsia potrite Essence kuracím bujónom a opečte na panvici.
- Šalát očistite a rozdeľte na menšie časti.
- Pripravte obaľovaciu zmes. Časť parmezánu nastrúhajte na jemnom site a premiešajte so strúhankou panko.
- Vajce rozbite do vriacej vody s octom, po niekoľkých sekundách vajce jemne vyberte a ochlaďte v studenej vode.
- Vajce (3ks) vyšľahajte, osušené ochladené vajcia obaľte v panýrovacej zmesi, chvíľu vyprážajte v hlbokom tuku, až kým nedosiahnete zlatistú farbu.
- Kura nakrájajte na hrubé plátky.