Šalát Caesar s grilovaným kuraťom, vajcom obaleným v parmezáne a s krémovou omáčkou
Použili sme suroviny typické pre šalát Caesar, aplikujeme však každú zložku zvlášť. Zaujímavým spestrením tohto klasického šalátu je pridanie vajíčka obaleného vo zmesi panko strúhanky a parmezánu.

Suroviny
Šalát
-
Kuracie prsia (bez kosti) 1000 g
-
Rímsky šalát 500 g
-
Parmezán 250 g
-
Panko strúhanka 100 g
-
Vajcia 500 g
-
Vajce 150 g
Príprava
-
Šalát
-
Kuracie prsia potrite Essence kuracím bujónom a opečte na panvici.
-
Šalát očistite a rozdeľte na menšie časti.
-
Pripravte obaľovaciu zmes. Časť parmezánu nastrúhajte na jemnom site a premiešajte so strúhankou panko.
-
Vajce rozbite do vriacej vody s octom, po niekoľkých sekundách vajce jemne vyberte a ochlaďte v studenej vode.
-
Vajce (3ks) vyšľahajte, osušené ochladené vajcia obaľte v panýrovacej zmesi, chvíľu vyprážajte v hlbokom tuku, až kým nedosiahnete zlatistú farbu.
-
Kura nakrájajte na hrubé plátky.
-