Šalát s grilovanými jablkami, mizunou a marinovanou červenou cibuľou

Suroviny
Cibuľa
-
Červená cibuľa, na kolieska 300 g
-
Nálev z nakladaných uhoriek podľa potreby
Šalát
-
Jablká, bez jadier, na plátky 2500 g
-
Mizuna šalát (alebo rukola) 150 g
-
Lístky červenej repy 50 g
-
Pažítka, pokrájaná 10 g
-
Biely chlieb, krutóny alebo plátky 100 g
-
Arašidy, na sucho opražené 150 g
-
Slanina raňajková, plátky 200 g
Servírovanie
-
Syr parmezán, hobliny 100 g
Príprava
-
Cibuľa
Nálev z uhoriek priveďte do varu, pridajte pokrájanú cibuľu a odstavte. Vychladnutú cibuľu aj s nálevom vložte do plastového sáčku a zavákuujte. Nechajte marinovať aspoň 2 hodiny. -
Šalát
Plátky jabĺk položte na gril a krátko ogrilujte. Chlieb opečte do chrumkava, rovnako tak plátky slaniny. -
Servírovanie
Na tanier striedavo položte lístky šalátu, grilované jablká, cibuľu a lístky repy. Posypte nakrájanou pažítkou, opraženými orieškami a hoblinami parmezánu. Podávajte s opečenými krutónmi a medovo-horčicovým dresingom.