Šalát z kaše burgul s humusom

Suroviny
Šalát
-
Voda, prevarená vlažná 1000 ml
-
Bulgur 500 g
-
Červená cibuľa, kocky 200 g
-
Cesnak, nakrájaný 20 g
-
Olivový olej 70 ml
-
Jarná cibuľka, pokrájaná 70 g
-
Citrónová omáčka 20 ml
Humus
-
Cícer, konzervovaný 1000 g
-
Šťava z cíceru 150 ml
-
Sezamový olej 30 ml
-
Cesnak 15 g
-
Rasca 5 g
-
Šťava z citróna 20 ml
-
Chilli paprička 10 g
-
Soľ 15 g
Servírovanie
-
Olivový olej na pokropenie 30 ml
Príprava
-
Šalát
- Šafranovú pastu rozpustíme v 100 ml horúcej vody a vlejeme do zvyšku vlažnej vody, vsypeme krupicu, vymiešame a odstavíme na 12 hodín.
- Paradajky nakrájame na prúžky a pridáme do kaše, spolu s ostatnými prísadami.
- Šalát zamiešame a okoreníme.
-
Humus
- Všetky zložky humusu zmiešame na homogénnu hmotu a okoreníme.
-
Servírovanie
- Šalát podávame na humuse pokropenom olivovým olejom.