+

Šalát

Humus

  • Cícer, konzervovaný 1000 g
  • Šťava z cíceru 150 ml
  • Sezamový olej 30 ml
  • Cesnak 15 g
  • Rasca 5 g
  • Šťava z citróna 20 ml
  • Soľ, korenie Pre chuť

Servírovanie

  • Olivový olej na pokropenie 30 ml
  1. Šalát

    • Šafranovú pastu rozpustíme v 100 ml horúcej vody a vlejeme do zvyšku vlažnej vody, vsypeme krupicu, vymiešame a odstavíme na 12 hodín.
    • Paradajky nakrájame na prúžky a pridáme do kaše, spolu s ostatnými prísadami.
    • Šalát zamiešame a okoreníme.
  2. Humus

    • Všetky zložky humusu zmiešame na homogénnu hmotu a okoreníme.
  3. Servírovanie

    • Šalát podávame na humuse pokropenom olivovým olejom.