Menu

Suroviny

+

Do fondu:

Na líčka:

  • Bravčové líčka 2.0 kg

Na placky:

  • Zemiaky 1.0 kg
  • Cibuľa 200.0 g
  • Maslo 20.0 g
  • Pšeničná múka 10.0 g
  • Vajce 1.0 ks
  • Soľ 2.0 g
  • Korenie čierne mleté 1.0 g

Na uhorkový šalát:

  • Uhorky (čerstvé) 2.0 kg
  • Biely jogurt 600.0 g
  • Chren, čerstvý 50.0 g
  • Citrónová šťava, čerstvá 100.0 ml
  • Ľanový olej 20.0 ml
  • Morská vločková soľ (podľa chuti) 30.0 g
  • Čierne korenie, drvené 10.0 g

Na cesto:

  • Vajcia 3.0 ks
  • Múka 100.0 g
  • Panko strúhanka 500.0 g

Na "čiernu omáčku":

Servírovanie:

  • Oregano

Recept na vyprážané bravčové líčka v panko strúhanke, s uhorkovým šalátom ochuteným chrenom a citrónom, s palacinkami a "čiernou omáčkou".

...

Príprava

  1. Do fondu:

    • Pripravte si fond a uvarte v ňom očistené a nakrájané bravčové líčka do mäkka. Potom nechajte mäso vo vývare vychladnúť.
  2. Na líčka:

    • Vychladnuté líčka obalíme v múke, vajci a panko strúhanke a vyprážame dozlatista.
  3. Na placky:

    • Zemiaky uvarte so šupkou, nechajte vychladnúť, potom ich ošúpte a roztlačte.
    • Cibuľu nakrájajte na kocky, orestujte na masle a pridajte k zemiakom spolu s ostatnými prísadami.
    • Vypracujte hladké cesto, vytvarujte placky a potom ich vypražte na suchej panvici.
  4. Na uhorkový šalát:

    • Pomocou krájača nakrájajte uhorky na dlhé pásy.
    • Jogurt zmiešajte s nastrúhaným chrenom a citrónovou šťavou.
    • Na tanier navrstvite pásiky uhoriek a jogurt, pokvapkajte ľanovým olejom a dochuťte soľnými vločkami a čiernym korením.
  5. Na cesto:

  6. Na "čiernu omáčku":

    • Do vývaru z líčok pridajte všetky prísady a varte, kým sa nezredukuje na približne 40 %.
  7. Servírovanie:

    • Bravčové líčka podávajte s nastrúhaným chrenom, zemiakovými plackami, omáčkou a uhorkovým šalátom.
    • Líčka ozdobte oreganom.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu