+

Marináda na hovädzie mäso

  • Hovädzie stehno 1200 g
  • Jablkový ocot 80 ml
  • Bielko zo slepačieho vajca 100 g
  • Zemiakový škrob 80 g

Vodu na varenie mäsa

Zelenina

  • Zelená fazuľka 400 g
  • Biela reďkovka 300 g
  • Mrkva 500 g
  • Soľ, ďumbier, limetková šťava Pre chuť

Vyprážaná ryža s vajcom a morskými riasami wakame

Servírovanie

  1. Marináda na hovädzie mäso

    • Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky.
    • Premiešame s jablkovým octom, bielkom a zemiakovou múkou.
    • Necháme marinovať približne 2-3 hodiny.
  2. Vodu na varenie mäsa

    • Uvaríme vodu s hovädzím bujónom a zahustíme zemiakovou múkou, aby vznikla ľahká zmes s jemnou konzistenciou.
    • Stehno ponárame na pár sekúnd tak, aby sme na mäse získali jemnú vrstvu.
  3. Zelenina

    • Zeleninu nakrájame ľubovoľným spôsobom, oblanšírujeme a schladíme.
  4. Vyprážaná ryža s vajcom a morskými riasami wakame

    • Ryžu uvaríme v osolenej vode a scedíme.
    • Na dobre rozohriatom tuku osmažíme roztrepané vajcia, pridáme uvarenú ryžu a premiešame s morskými riasami.
  5. Servírovanie

    • Mäso smažíme po častiach na silno rozpálenom oleji s prídavkom sezamového oleja, oddelene osmažíme zeleninu a hríby, dochutíme soľou, ďumbierom a limetkovou šťavou.
    • Nakoniec všetko zmiešame. Dochutíme omáčkou Sunshine chili..
    • Podávame s ryžou s vajcom a morskými riasami wakame.
    • Hotové jedlo posypeme pokrájanou pažítkou.