Smažené hovädzie so sladkou chilli omáčkou so zeleninou a ryžou s vajcom
Je dôležité mäso variť a smažiť v malých množstvách. Celý proces vtedy trvá krátko a mäso si zachová svoju mäkkosť.

Suroviny
Marináda na hovädzie mäso
-
Hovädzie stehno 1200 g
-
Jablkový ocot 80 ml
-
Bielko zo slepačieho vajca 100 g
-
Zemiakový škrob 80 g
Vodu na varenie mäsa
-
Voda 2000 ml
-
Zemiaková múčka Na konzistenciu
Zelenina
-
Zelená fazuľka 400 g
-
Biela reďkovka 300 g
-
Mrkva 500 g
-
Soľ, ďumbier, limetková šťava Pre chuť
Vyprážaná ryža s vajcom a morskými riasami wakame
-
Soľ Pre chuť
-
Olej Na vyprážanie
-
Vajcia 5 ks
-
Morské riasy wakame 300 g
Servírovanie
-
Olej Na vyprážanie
-
Sezamový olej Na vyprážanie
-
Huby shimeji 100 g
-
Pažítka Na ozdobenie
Príprava
-
Marináda na hovädzie mäso
- Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky.
- Premiešame s jablkovým octom, bielkom a zemiakovou múkou.
- Necháme marinovať približne 2-3 hodiny.
-
Vodu na varenie mäsa
- Uvaríme vodu s hovädzím bujónom a zahustíme zemiakovou múkou, aby vznikla ľahká zmes s jemnou konzistenciou.
- Stehno ponárame na pár sekúnd tak, aby sme na mäse získali jemnú vrstvu.
-
Zelenina
- Zeleninu nakrájame ľubovoľným spôsobom, oblanšírujeme a schladíme.
-
Vyprážaná ryža s vajcom a morskými riasami wakame
- Ryžu uvaríme v osolenej vode a scedíme.
- Na dobre rozohriatom tuku osmažíme roztrepané vajcia, pridáme uvarenú ryžu a premiešame s morskými riasami.
-
Servírovanie
- Mäso smažíme po častiach na silno rozpálenom oleji s prídavkom sezamového oleja, oddelene osmažíme zeleninu a hríby, dochutíme soľou, ďumbierom a limetkovou šťavou.
- Nakoniec všetko zmiešame. Dochutíme omáčkou Sunshine chili..
- Podávame s ryžou s vajcom a morskými riasami wakame.
- Hotové jedlo posypeme pokrájanou pažítkou.