Menu

Suroviny

+

Marináda na hovädzie mäso

  • Hovädzie stehno 1200.0 g
  • Jablkový ocot 80.0 ml
  • Bielko zo slepačieho vajca 100.0 g
  • Zemiakový škrob 80.0 g
  • Čerstvý ďumbier, strúhaný 5.0 g
  • Limetka 50.0 g
  • Soľ 10.0 g
  • Olej 100.0 ml
  • Sezamový olej 20.0 ml
  • Vajcia 250.0 g
  • Čerstvá pažitka 40.0 g

Vodu na varenie mäsa

Zelenina

  • Zelená fazuľka 400.0 g
  • Biela reďkovka 300.0 g
  • Mrkva 500.0 g

Vyprážaná ryža s vajcom a morskými riasami wakame

Servírovanie


Je dôležité mäso variť a smažiť v malých množstvách. Celý proces vtedy trvá krátko a mäso si zachová svoju mäkkosť.

...

Príprava

  1. Marináda na hovädzie mäso

    • Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky.
    • Premiešame s jablkovým octom, bielkom a zemiakovou múkou.
    • Necháme marinovať približne 2-3 hodiny.
  2. Vodu na varenie mäsa

    • Uvaríme vodu s hovädzím bujónom a zahustíme zemiakovou múkou, aby vznikla ľahká zmes s jemnou konzistenciou.
    • Stehno ponárame na pár sekúnd tak, aby sme na mäse získali jemnú vrstvu.
  3. Zelenina

    • Zeleninu nakrájame ľubovoľným spôsobom, oblanšírujeme a schladíme.
  4. Vyprážaná ryža s vajcom a morskými riasami wakame

    • Ryžu uvaríme v osolenej vode a scedíme.
    • Na dobre rozohriatom tuku osmažíme roztrepané vajcia, pridáme uvarenú ryžu a premiešame s morskými riasami.
  5. Servírovanie

    • Mäso smažíme po častiach na silno rozpálenom oleji s prídavkom sezamového oleja, oddelene osmažíme zeleninu a hríby, dochutíme soľou, ďumbierom a limetkovou šťavou.
    • Nakoniec všetko zmiešame. Dochutíme omáčkou Sunshine chili..
    • Podávame s ryžou s vajcom a morskými riasami wakame.
    • Hotové jedlo posypeme pokrájanou pažítkou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu