Smažené hovädzie so sladkou chilli omáčkou so zeleninou a ryžou s vajcom
Je dôležité mäso variť a smažiť v malých množstvách. Celý proces vtedy trvá krátko a mäso si zachová svoju mäkkosť.

Suroviny
Smažené hovädzie so sladkou chilli omáčkou so zeleninou a ryžou s vajcom
−
+
€0.0
Marináda na hovädzie mäso
Hovädzie stehno
/g
1200.0 g
0%
Jablkový ocot
/ml
80.0 ml
0%
Bielko zo slepačieho vajca
/g
100.0 g
0%
Zemiakový škrob
/g
80.0 g
0%
Čerstvý ďumbier, strúhaný
/g
5.0 g
0%
Limetka
/g
50.0 g
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Sezamový olej
/ml
20.0 ml
0%
Vajcia
/g
250.0 g
0%
Čerstvá pažitka
/g
40.0 g
0%
Vodu na varenie mäsa
Voda
/ml
2000.0 ml
0%
Zelenina
Zelená fazuľka
/g
400.0 g
0%
Biela reďkovka
/g
300.0 g
0%
Mrkva
/g
500.0 g
0%
Vyprážaná ryža s vajcom a morskými riasami wakame
Morské riasy wakame
/g
300.0 g
0%
Servírovanie
Huby shimeji
/g
100.0 g
0%
/
Marináda na hovädzie mäso
-
Hovädzie stehno 1200.0 g
-
Jablkový ocot 80.0 ml
-
Bielko zo slepačieho vajca 100.0 g
-
Zemiakový škrob 80.0 g
-
Čerstvý ďumbier, strúhaný 5.0 g
-
Limetka 50.0 g
-
Soľ 10.0 g
-
Olej 100.0 ml
-
Sezamový olej 20.0 ml
-
Vajcia 250.0 g
-
Čerstvá pažitka 40.0 g
Vodu na varenie mäsa
-
Voda 2000.0 ml
Zelenina
-
Zelená fazuľka 400.0 g
-
Biela reďkovka 300.0 g
-
Mrkva 500.0 g
Vyprážaná ryža s vajcom a morskými riasami wakame
-
Morské riasy wakame 300.0 g
Servírovanie
-
Huby shimeji 100.0 g
Príprava
-
Marináda na hovädzie mäso
- Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky.
- Premiešame s jablkovým octom, bielkom a zemiakovou múkou.
- Necháme marinovať približne 2-3 hodiny.
-
Vodu na varenie mäsa
- Uvaríme vodu s hovädzím bujónom a zahustíme zemiakovou múkou, aby vznikla ľahká zmes s jemnou konzistenciou.
- Stehno ponárame na pár sekúnd tak, aby sme na mäse získali jemnú vrstvu.
-
Zelenina
- Zeleninu nakrájame ľubovoľným spôsobom, oblanšírujeme a schladíme.
-
Vyprážaná ryža s vajcom a morskými riasami wakame
- Ryžu uvaríme v osolenej vode a scedíme.
- Na dobre rozohriatom tuku osmažíme roztrepané vajcia, pridáme uvarenú ryžu a premiešame s morskými riasami.
-
Servírovanie
- Mäso smažíme po častiach na silno rozpálenom oleji s prídavkom sezamového oleja, oddelene osmažíme zeleninu a hríby, dochutíme soľou, ďumbierom a limetkovou šťavou.
- Nakoniec všetko zmiešame. Dochutíme omáčkou Sunshine chili..
- Podávame s ryžou s vajcom a morskými riasami wakame.
- Hotové jedlo posypeme pokrájanou pažítkou.