Tuniakový wrap (bezlepkový)
Pre väčšiu chrumkavosť použite viac listového šalátu, napríklad ľadového alebo rímskeho.Wrap môžete pokrájaný podávať ako finger food alebo v celku v papierovom obrúsku ako street food.

Suroviny
Plnka
-
Quinoa, uvarená podľa návodu 150 g
-
Tuniak, konzerva 300 g
-
Biela fazuľa, konzerva 300 g
-
Červená cibuľa 80 g
-
Uhorka hadovka 140 g
-
Paradajky 250 g
-
Citrón (šťava) 20 g
-
Olivový olej 40 ml
-
Čerstvá mäta 20 g
Dresing do wrapu
-
Krémové balzamiko 50 g
Tortily
-
Bezlepkové tortilly 10 ks
-
Rukola 50 g
Príprava
-
Plnka
- Zmiešajte uvarenú a vychladnutú quinou sfazuľou, tuniakom, rezančekmi červenej cibule, nakrájanými prúžkami uhorky a nakrájanými paradajkami.
- Ochuťte citrónovou šťavou, olivovým olejom a nasekanými mätovými lístkami.
-
Dresing do wrapu
- Zmiešajte majonézu s krémovým balzamikom.
-
Tortily
- Placky potrite balzamikovou majonézou, do jednej tretiny navŕšte náplň z tuniaka, položte rukolové listy a wrap pevne zatočte.
-
Podávanie
-
Wrap podávajte prekrojený, doplnený zeleným šalátom, ovocím alebo napr. šalátom Waldorf (recept nájdete na UFS webe).
-