Vegánsky Cézar šalát
Ingrediencie (10 porcií)

Suroviny
Postup
-
Rímsky šalát 700.0 g
-
Konzervovaný cícer 700.0 g
-
Olivový olej 50.0 ml
-
Tofu 500.0 g
-
Bageta 400.0 g
-
Hellmann´s Vegánska majonéza 2,5 kg 200.0 ml
-
Vegánsky parmezán 100.0 g
-
Morská vločková soľ 10.0 g
Príprava
-
Postup
Šalát očistite a rozdeľte na menšie časti.Cícer dôkladne preceďte a nálev z cíceru si ponechajte. Tofu nakrájajte na plátky. Bagetu si nakrájajte na kocky a opečte na panvičke. Cícer a tofu jemne opražte na olivovom oleji. Vegánsku majonézu zamiešajte s trochou cíceroveho nálevu, pridajte lyžicu olivového oleja a premiešajte.Konzistencia by sa mala podobať redšej majonézovej omáčke. Zmiešajte všetky šalátové prísady a jemne nalejte pripravenú omáčku. Posypte vločkami soli a nastrúhaným vegánskym parmezánom. -
Tip
Ak nemáte vegánsky parmezán, môžete posypať šalát najemno posekanými mandľami, ktoré zmiešate s vločkami morskej soli.