Vegánsky tatarák z paradajok a bazalky
Vyskúšajte recept na originálny vegánsky tatarák z paradajok s bazalkovými lupienkami.

Suroviny
Vegánsky tatarák z paradajok a bazalky
−
+
€0.0
Na paradajkový tatarák:
Červená cibuľa, nadrobno nakrájaná
/g
200.0 g
0%
Kyslé nakladané uhorky, jemne nakrájané
/g
200.0 g
0%
Umami korenie
/g
40.0 g
0%
Dijonska horčica
/podľa chuti
0.0 podľa chuti
0%
Morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
/
0.0
0%
Na majonézu s bazalkou a petržlenovou vňaťou:
Petržlenová vňať , jemne nasekaná
/g
20.0 g
0%
Citrón
/ks
1.0 ks
0%
Na bazalkové lupienky:
Bazalka, čerstvá, listy
/podľa potreby
0.0 podľa potreby
0%
Rastlinný olej, na vyprážanie
/podľa potreby
0.0 podľa potreby
0%
Na ozdobenie a podávanie:
Cherry paradajky
/n/a
0.0 n/a
0%
Reďkovky
/n/a
0.0 n/a
0%
Bylinky, drobné
/na dekoráciu
0.0 na dekoráciu
0%
/
Na paradajkový tatarák:
-
Červená cibuľa, nadrobno nakrájaná 200.0 g
-
Kyslé nakladané uhorky, jemne nakrájané 200.0 g
-
Umami korenie 40.0 g
-
Dijonska horčica
-
Morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Na majonézu s bazalkou a petržlenovou vňaťou:
-
Petržlenová vňať , jemne nasekaná 20.0 g
-
Citrón 1.0 ks
Na bazalkové lupienky:
-
Bazalka, čerstvá, listy
-
Rastlinný olej, na vyprážanie
Na ozdobenie a podávanie:
-
Cherry paradajky
-
Reďkovky
-
Bylinky, drobné
Príprava
-
Na paradajkový tatarák:
- Paradajky rozpulte, odstráňte jadrovník a nakrájajte nadrobno.
- Cibuľu a uhorky nakrájajte nadrobno ako pri klasickom tataráku z hovädzieho mäsa.
- Paradajky zmiešajte s cibuľou, uhorkou, Primerbou, umami esenciou, horčicou, soľou a čiernym korením. Umiestnite do chladničky na približne 2 hodiny.
- Po vychladnutí dajte zmes do jemného cedníka a nechajte odtiecť prebytočnú tekutinu, ktorú si nechajte na podávanie.
- Paradajky rozpulte, odstráňte jadrovník a nakrájajte nadrobno.
-
Na majonézu s bazalkou a petržlenovou vňaťou:
- Majonézu zmiešajte s petržlenovou vňaťou a Primerbou, v prípade potreby pridajte niekoľko kvapiek čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy.
- Majonézu zmiešajte s petržlenovou vňaťou a Primerbou, v prípade potreby pridajte niekoľko kvapiek čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy.
-
Na bazalkové lupienky:
- Listy ponorte na niekoľko sekúnd do horúceho oleja a potom ich položte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný tuk.
-
Na ozdobenie a podávanie:
- Z odkvapkaného paradajkového tataráku vytvarujte lyžicou gnocchi a položte ich na tanier.
- Pridajte majonézu a bazalkové lupienky a ozdobte cherry paradajkami, reďkovkami a bylinkami.
- Tip: Tatarák môžete podávať aj pomocou tvarovacieho krúžku.