Vegetariánska frittata so špenátom a mozzarellou
Vyskúšajte recept na vegetariánsku frittatu s mozzarellou a špenátom, ktorá je nadýchaná a ľahká ako obláčik.

Suroviny
Vegetariánska frittata so špenátom a mozzarellou
−
+
€0.0
Na fritatu:
Parmezán
/g
100.0 g
0%
Šalotka
/g
100.0 g
0%
Cesnak
/g
20.0 g
0%
Olivový olej
/ml
50.0 ml
0%
Baby špenátové listy
/g
250.0 g
0%
Grilovaná paprika
/g
350.0 g
0%
Syr mozzarella
/g
250.0 g
0%
Soľ a čierne korenie podľa chuti
/
0.0
0%
Vajcia
/ks
30.0 ks
0%
Zostávajúce ingrediencie:
Parmezán
/g
3.0 g
0%
Šalotka
/g
11.0 g
0%
Cesnak
/g
1.0 g
0%
Baby špenátové listy
/g
28.0 g
0%
Kyslá smotana
/g
300.0 g
0%
/
Na fritatu:
-
Parmezán 100.0 g
-
Šalotka 100.0 g
-
Cesnak 20.0 g
-
Olivový olej 50.0 ml
-
Baby špenátové listy 250.0 g
-
Grilovaná paprika 350.0 g
-
Syr mozzarella 250.0 g
-
Soľ a čierne korenie podľa chuti
-
Vajcia 30.0 ks
Zostávajúce ingrediencie:
-
Parmezán 3.0 g
-
Šalotka 11.0 g
-
Cesnak 1.0 g
-
Baby špenátové listy 28.0 g
-
Kyslá smotana 300.0 g
Príprava
-
Na fritatu:
- Do misky rozklepnite vajce, pridajte zakysanú smotanu, najemno nastrúhaný parmezán, soľ a čierne korenie podľa chuti. Všetky prísady dobre premiešajte.
- Grilovanú papriku pridajte do zmesi vajec a parmezánu.
- Šalotku a cesnak nakrájajte nadrobno a osmažte dozlatista. Pridáme umyté špenátové listy, premiešame a odložíme bokom.
- Zeleninu pridajte do zmesi vajec a parmezánu.
- Do nepriľnavej panvice nalejte trochu olivového oleja, nalejte hotovú zmes a pridajte niekoľko kúskov mozzarelly. Chvíľu smažte, ale dávajte pozor, aby ste ju nespálili.
- Pokrm môžete na chvíľu vložiť do rúry alebo pod gril.
-
Zostávajúce ingrediencie:
-
Servirovanie:
- Vaša Frittata môže byť ešte nadýchanejšia (takmer ako suflé), ak bielky vyšľaháte zvlášť a pridáte ich k ostatným prísadám až na samom konci.
- Vaša Frittata môže byť ešte nadýchanejšia (takmer ako suflé), ak bielky vyšľaháte zvlášť a pridáte ich k ostatným prísadám až na samom konci.