Vlažný karfiolovo – brokolicový šalát s červenou repou
Šaláty sa menia! Trendom sú neobvyklé kombinácie, ktoré zaženú hlad. Tento uspokojí aj vegánov!

Suroviny
Šalát
-
Karfiol (rôzne farby) 700 g
-
Divoká brokolica 500 g
-
Údené tofu 500 g
-
Olivový olej
Červená repa
-
Červená repa s lístkami mladá 500 g
-
Balsamico (môže byť jahodové) 50 ml
Krém
-
Cícer varený 300 g
-
Pomarančová šťava 100 ml
-
Hellmann´s Vegánska majonéza 2,5 kg 400 g
Príprava
-
Šalát
Ružičky brokolice a biely karfiol nakrájaný na plátky orestujeme na olivovom oleji.Údené tofu nakrájame na plátky a tiež orestujeme.Farebné karfiolové ružičky nakrájame na tenké plátky apoužijeme ako ozdobu. -
Červená repa
Červenú repu olúpeme (lístky si odložíme na servírovanie). Repu vložíme do vákuovacieho sáčku, pridáme balsamico a zavákuujeme. Necháme odležať 5 hodín. Potom ju nakrájame na tenké plátky. -
Krém
Cícer zmiešame s pomarančovým džúsom a zeleninovým bujónom a rozmixujeme ho do hladkého pyré. Pridáme Hellmann´s Vegánsku majonézua domixujeme do krému.