Menu

Suroviny

+

Náplň :

Šťúchané zemiaky :

  • Zemiaky 25.0 kg
  • Rama Profi 1kg 100.0 g
  • Soľ 10.0 g

Palacinky :

  • Mlieko 600.0 ml
  • Polohrubá múka 250.0 g
  • Repkový olej 100.0 ml
  • vajcia 100.0 g
  • Soľ 5.0 g

Plnenie palaciniek :

  • Rama Combi Profi 3,7l 200.0 ml
  • Panko strúhanka 200.0 g
  • vajcia 100.0 g
  • Mlieko 80.0 ml
  • Hladká múka 80.0 g

Špenát :


...

Príprava

  1. Náplň :

    Karfiol uvaríme v horúcej vode, potom necháme vychladnúť (vodu s kvetináča použijeme na prípravu syrovej omáčky, ktorú do nej rozmiešame a krátko povaríme- necháme vychladnúť), rozoberieme alebo okrájame na drobné ružičky a ostatné časti karfiolu nakrájame najemne. Olúpanú cibuľu zosklovatíme na tuku, pridáme karfiol, ochutíme soľou, tymianom a nakoniec vmiešame rozšľahané vajcia a orestujeme. Do vychladenej zmesi pridáme syrovú omáčku.
  2. Šťúchané zemiaky :

    Ošúpané zemiaky nakrájame na rovnako veľké tvary a vložíme do dierovanej GN nádoby, osolíme a varíme v konvektomate v pare 20-30 minút. Potom ich presypeme do hlbokej nádoby, pridáme rozpustený tuk a šťuchadlom rozšťucháme.
  3. Palacinky :

    Do kotlíka vložíme múku, polovicu mlieka, vajcia, soľ a vymiešame husto tečúce hladké cestíčko. Potom prilejeme zvyšné mlieko a vymiešame tečúce cesto, ktoré precedíme cez jemný sitko.
  4. Plnenie palaciniek :

    Na rozprestreté palacinky nanesieme a pravidelne rozotrieme náplň. Okraje palacinky prehneme a celú zavinieme do roličky, prekrojíme na polovice. Obalíme vtrojobale. Pečieme na tuku Combi Profi pri 220 ° C tak, že GN plech postriekame tukom, poukladáme rizoletkami a opäť zvrchu postriekame, vyprážame dozlatista (cca 15 minút).
  5. Špenát :

    Listový špenát preberieme, umyjeme, vkastrolu rozpustíme tuk, orestujeme nakrájanú cibuľu, následne vložíme špenát a zľahka prehrejeme.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu