Menu

Suroviny

+

Cestoviny

Kapusta

  • Biela kapusta 1200.0 g
  • Celá cibuľa 300.0 g
  • Repkový olej 120.0 g
  • Soľ 15.0 g
  • Rasca mletá 3.0 g

Spojenie

Zapečenie

  • Strúhanka 50.0 g
  • Kyslé nakladané uhorky 500.0 g

...

Príprava

  1. Cestoviny

    Uvaríme cestoviny podľa návodu, scedíme a necháme odkvapkať.
  2. Kapusta

    Nakrájame / nakrájame kapustu na jemné rezančeky. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a opražíme dozlatista. Pridáme kapustu, ochutíme rascou. Podlejeme trochou vody a dusíme domäkka (cca 20–30 minút), voda sa musí úplne odpariť.
  3. Spojenie

    Zmiešame cestoviny a podusenú kapustu a dochutíme zmesou na údený bujón. Rozšľaháme vajcia so smotanou a nalejeme k zmesi. Všetko premiešame.
  4. Zapečenie

    GN nádobu vymastíme a vysypeme strúhankou. Zmes cestovín s kapustou vložíme do GN nádoby a zahladíme. Pečieme pri 180 ° C asi 30-40 minút dozlatista. Zapečené cestoviny servírujeme s kyslou uhorkou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu