Zaprážaná zelená šošovica s pridaním papriky a šampiňónov
Pamätajte, že šošovicu je potrebné vopred namočiť. Najlepšie je ju variť na miernom ohni, prikrytú čistou utierkou. Zabráni to rozpadu zrniek. Nikdy nevylievajte vodu, použite ju pre ďalšiu úpravu šošovice, pretože je plná chuti a živín.

Suroviny
Zaprážaná zelená šošovica s pridaním papriky a šampiňónov
−
+
€0.0
Šošovica
Zelená šošovica
/g
500.0 g
0%
Biela cibuľa
/g
200.0 g
0%
Cesnak
/g
20.0 g
0%
Olivový olej
/ml
70.0 ml
0%
Sójová hubová omáčka
/g
60.0 g
0%
Šampiňóny
/kg
1.0 kg
0%
Paprika čerstvá (na kocky)
/g
400.0 g
0%
Voda
/l
1.5 l
0%
Rímska rasca
/g
5.0 g
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
Servírovanie
Pažítka
/g
20.0 g
0%
/
Šošovica
-
Zelená šošovica 500.0 g
-
Biela cibuľa 200.0 g
-
Cesnak 20.0 g
-
Olivový olej 70.0 ml
-
Sójová hubová omáčka 60.0 g
-
Šampiňóny 1.0 kg
-
Paprika čerstvá (na kocky) 400.0 g
-
Voda 1.5 l
-
Rímska rasca 5.0 g
-
Soľ 10.0 g
Servírovanie
-
Pažítka 20.0 g
Príprava
-
Šošovica
- Šošovicu namočte, odstavte na niekoľko hodín a uvarte s pridaním zeleninového bujónu.
- Vodu z uvarenej šošovice ponechajte na neskoršie podlievanie.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte na kocky a spolu so šampiňónmi orestujte na olivovom oleji.
- Dochuťte sójovou omáčkou a soľou.
- Opečené zložky spojte so šošovicou, premiešajte, mierne podlejte a duste domäkka. Konzistenciu môžete potom upraviť zápražkou.
- Nakoniec pridajte papriku nakrájanú na kocky a dochuťte.
-
Servírovanie
- Podávajte s pažítkou, prípadne s kyslou smotanou.