Menu

Suroviny

+

Šošovica

Servírovanie

  • Pažítka 20.0 g

Pamätajte, že šošovicu je potrebné vopred namočiť. Najlepšie je ju variť na miernom ohni, prikrytú čistou utierkou. Zabráni to rozpadu zrniek. Nikdy nevylievajte vodu, použite ju pre ďalšiu úpravu šošovice, pretože je plná chuti a živín.

...

Príprava

  1. Šošovica

    • Šošovicu namočte, odstavte na niekoľko hodín a uvarte s pridaním zeleninového bujónu.
    • Vodu z uvarenej šošovice ponechajte na neskoršie podlievanie.
    • Cibuľu a cesnak nakrájajte na kocky a spolu so šampiňónmi orestujte na olivovom oleji.
    • Dochuťte sójovou omáčkou a soľou.
    • Opečené zložky spojte so šošovicou, premiešajte, mierne podlejte a duste domäkka. Konzistenciu môžete potom upraviť zápražkou.
    • Nakoniec pridajte papriku nakrájanú na kocky a dochuťte.
  2. Servírovanie

    • Podávajte s pažítkou, prípadne s kyslou smotanou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu