Zaprážaná zelená šošovica s pridaním papriky a šampiňónov
Pamätajte, že šošovicu je potrebné vopred namočiť. Najlepšie je ju variť na miernom ohni, prikrytú čistou utierkou. Zabráni to rozpadu zrniek. Nikdy nevylievajte vodu, použite ju pre ďalšiu úpravu šošovice, pretože je plná chuti a živín.

Suroviny
Šošovica
-
Zelená šošovica 500 g
-
Biela cibuľa 200 g
-
Cesnak 20 g
-
Olivový olej 70 ml
-
Sójová hubová omáčka 60 g
-
Šampiňóny 1 kg
-
Paprika čerstvá (na kocky) 400 g
-
Voda 1.5 l
-
Rímska rasca
-
Soľ
Servírovanie
-
Pažítka
Príprava
-
Šošovica
- Šošovicu namočte, odstavte na niekoľko hodín a uvarte s pridaním zeleninového bujónu.
- Vodu z uvarenej šošovice ponechajte na neskoršie podlievanie.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte na kocky a spolu so šampiňónmi orestujte na olivovom oleji.
- Dochuťte sójovou omáčkou a soľou.
- Opečené zložky spojte so šošovicou, premiešajte, mierne podlejte a duste domäkka. Konzistenciu môžete potom upraviť zápražkou.
- Nakoniec pridajte papriku nakrájanú na kocky a dochuťte.
-
Servírovanie
- Podávajte s pažítkou, prípadne s kyslou smotanou alebo Rama Cremefine Fraiche.