Zubáč s lúpaným jačmeňom, omáčkou z praženej repy a karamelizovaným ružičkovým kelom

Suroviny
Zubáč s lúpaným jačmeňom, omáčkou z praženej repy a karamelizovaným ružičkovým kelom
−
+
€0.0
Filety zo zubáča:
Filety zo zubáča
/g
1600.0 g
0%
Repkový olej
/ml
40.0 ml
0%
Rama Culinesse Profi 0,9l
/ml
0.0 ml
0%
Emulzia z červenej repy:
Červená repa, ošúpaná a opražená
/g
500.0 g
0%
Malinový likér
/ml
100.0 ml
0%
Balzamikový ocot
/ml
50.0 ml
0%
Lúpaný zázvor
/g
10.0 g
0%
Olivový olej
/ml
50.0 ml
0%
Lúpaný jačmeň
/g
800.0 g
0%
Šalotka
/g
60.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9l
/ml
40.0 ml
0%
Lístky čerstvej mäty
/g
0.0 g
0%
Koncentrovaný rybí bujón
/ml
30.0 ml
0%
Karamelizovaný ružičkový kel:
Ružičkový kel
/g
500.0 g
0%
Maslo
/g
30.0 g
0%
Med
/g
20.0 g
0%
Citrónová šťava, čerstvá
/ml
10.0 ml
0%
Soľ a korenie
/g
0.0 g
0%
/
Filety zo zubáča:
-
Filety zo zubáča 1600.0 g
-
Repkový olej 40.0 ml
-
Rama Culinesse Profi 0,9l
Emulzia z červenej repy:
-
Červená repa, ošúpaná a opražená 500.0 g
-
Malinový likér 100.0 ml
-
Balzamikový ocot 50.0 ml
-
Lúpaný zázvor 10.0 g
-
Olivový olej 50.0 ml
-
Lúpaný jačmeň 800.0 g
-
Šalotka 60.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9l 40.0 ml
-
Lístky čerstvej mäty
-
Koncentrovaný rybí bujón 30.0 ml
Karamelizovaný ružičkový kel:
-
Ružičkový kel 500.0 g
-
Maslo 30.0 g
-
Med 20.0 g
-
Citrónová šťava, čerstvá 10.0 ml
-
Soľ a korenie
Príprava
-
Filety zo zubáča:
● Zubáča nakrájame na 20 porcií (po 80 g) a potrieme repkovým olejom zmiešaným s Knorr Sypkým prípravkom na ochutenie na ryby. Vložíme do chladničky. ● Marinované ryby zľahka opečieme (najprv stranu s kožou) na rastlinnom masle Rama Culinesse. -
Emulzia z červenej repy:
● Opečenú repu ošúpeme, nakrájame na kocky a poriadne premiešame s malinovým likérom, balzamikovým octom a zázvorom. ● Omáčku prepasírujeme cez jemné sitko a znova premiešame, zatiaľ čo pomaly pridávame olivový olej. Odložíme na teplé miesto. Časť repy nakrájanej na kocky môžeme dať bokom a tesne pred podávaním ju zmiešať s pyré. Zahrejeme Ramu Culinesse, šalotky vyprážame až kým nie sú priesvitné, pridáme uvarený jačmeň a dochutíme koncentrovaným rybacím bujónom. Na záver zmiešame s nasekanými lístkami mäty. Prikryjeme a odložíme na teplé miesto -
Karamelizovaný ružičkový kel:
● Blanšírovaný ružičkový kel prekrojíme na polovice a zľahka orestujeme na rozpálenom masle. Keď začne hnednúť, tak pridáme med, citrónovú šťavu a orechy. Dochutíme štipkou soli a korením.