Menu

Tu je niekoľko osvedčených nápadov na grilované mäso, zeleninu a sendviče, ktoré spestria Vaše menu.

Jedlo pripravené za 5 minút: Kuracie filety

Kuracie filety patria ku grilovaným jedlám, ktorých sa reštaurační hostia nevedia nabažiť. Ak chcete držať krok s najnovšími trendmi, vylepšite svoj tradičný recept. Vyskúšajte napríklad tieto postupy:

  •  Polejte filety roztopenou mozzarellou a podávajte ich s grilovanými cherry paradajkami na víne, posypané oreganom;
  • Podávajte filety s paradajkovou salsou, čerstvým guacamole a trochou nasekaného koriandra;
  • Pred grilovaním filety naplňte  - vyskúšajte napríklad plnku zo špenátu, syra a sušených paradajok;
  • Pripravte satay alebo ázijské kuracie špízy.

Pri príprave satay postupujte nasledovne: Kuracie filety nakrájané na kocky nechajte marinovať v zmesi sójovej omáčky, sezamového oleja, cesnaku, zázvoru, chilli, citrónovej trávy, limetkovej šťavy, hnedého cukru a dochucovadla Knorr Delikat, ktorý jedlu dodá bohatšiu chuť. Potom kuracie kúsky napichnite a opečte do hneda na grile. Kuracie špízy satay chutia najlepšie podávané s arašidovou omáčkou.

Ako na prípravu grilovaného steaku?

Dokonalý steak si vyžaduje množstvo skúseností a vedomostí o grilovaní hovädzieho mäsa: ako rozpoznať najlepšie mäso; ako rozpáliť gril, aby sa vytvorila teplejšia a chladnejšia zóna; ako mäso okoreniť a ugrilovať ako profesionál; a ako dlho ho nechať odpočívať, aby kolagén z mäsa zahustil tekutinu, ktorú mäso obsahuje, aby bol steak jemný a šťavnatý.

Akonáhle si osvojíte všetky potrebné kroky, stane sa steak základom Vášho menu, ktorým môžete potešiť každého milovníka mäsa.

Aké prílohy a omáčky sa najlepšie hodia ku grilovanému steaku?

  • Steak ochutený 100% prírodným grilovacím korením Knorr bude chutiť najlepšie podávaný s restovanou zeleninou - napr. mrkvou, cuketou alebo paprikou a klasickou zemiakovou kašou Knorr.
  • Steak môžete tiež podávať s pečenými zemiakmi, posypaný 100% prírodným korením Knorr na hranolky a zemiaky alebo s kúskami grilovaných kukuričných klasov a čerstvým maslom.
  • Ak steak okoreníte 100% prírodným korením na mäso Knorr, doplňte ho zemiakmi Dauphinoise a ľahkým šalátom z čerstvej zeleniny.
  • Ďalšou vynikajúcou prílohou ku klasickému steaku je šalát s kuskusom (varený v kuracom bujóne Knorr), hrozienkami a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, koriandrom a lístkami mäty.

 

Nezabudnite doplniť chuť steaku a zvýrazniť jeho šťavnatú textúru tou správnou omáčkou. Dobrou voľbou je základná hnedá omáčka Knorr, ktorú môžete obohatiť obľúbeným likérom alebo celým zeleným korením.

Zelenina v centre pozornosti

Časy grilovania bez zeleniny sú už dávno preč. Grilovaná zelenina je skvelá príloha, pokojne ju však môžete podávať aj ako hlavné jedlo. Tu je niekoľko nápadov ideálnych na leto.

Zelená špargľa

Zelená špargľa

Zelená špargľa bude hviezdou Vášho predjedla, šalátu alebo hlavného jedla - ak ju správne pripravíte.

  • Špargľové predjedlo: grilované stonky zelenej špargle zabalené v Parmskej šunke alebo slanine.
  • Špargľový šalát: mix listovej zeleniny, grilovaná zelená špargľa, jahody, syr feta, šalátový dressing Knorr Záhradné bylinky.
  • Špargľa v hlavnom jedle: grilovaná zelená špargľa na holandskej omáčke, pošírované (stratené) vajce a grilované plátky Ciabatty.

Batáty

Batáty

Batáty sú so svojou živou oranžovou farbou skvelou alternatívou k zemiakom na grile. Ich príprava trvá kratšie,  sú šťavnaté a chutia výborne.

  • Predjedlo z batátov: grilované batáty nakrájané na kocky s bylinkovým alebo paradajkovým dresingom.
  • Batátový šalát: grilované nakrájané batáty s grilovaným halloumi syrom a cherry paradajkami na zmesi listovej zeleniny.
  • Hlavné jedlo s batátmi: grilované batáty plnené cícerom a šalát zo sušených paradajok pripravený z majonézy Hellmann’s.

Huby

Huby

Huby s dymovou arómou grilovania Vašich hostí určite potešia. Dajte však pozor, aby ste nimi na grile nehýbali. Na druhú stranu ich otočte až vtedy, keď sú hotové.

  • Predjedlo so šampiňónmi alebo Cremini: hríby plnené slivkami obalenými slaninou.
  • Šalát z hlivy ustricovej: hríby ugrilujte a premiešajte so sójovou omáčkou. Podávajte so šalátom s ryžovými rezancami, červenou kapustou, mrkvou, pažítkou a arašidovou omáčkou.
  • Hlavné jedlo z húb Portobello: hríby naplňte syrovou zmesou a ugrilujete. Podávajte so zemiakmi a zmesou listovej zeleniny.

Chrumkavé grilované sendviče

Grilované sendviče sú rýchlym grilovaným občerstvením, ktorému nikto neodolá. Potrebujete iba dobrý chlieb, dobrú kombináciu surovín a - na čo nesmiete zabudnúť - kvapku tej správnej omáčky. Vyskúšajte napríklad tieto tipy:

  • Panini s údenými kuracími prsiami, mozzarellou a sušenými paradajkami.
  • Grilovaná pita placka s mletým mäsom a vyprážaným baklažánom.
  • Grilovaný toast s morčacím mäsom, čedarom a plátkom ananásu.
  • Kubánsky sendvič s pečenou šunkou, švajčiarskym syrom a nakladanými uhorkami.
  • Grilovaný toast s ovčím syrom, grilovaným baklažánom a sušenými paradajkami.

Ak chcete zvýrazniť chuť sendvičov, skombinujte ich s bohatou omáčkou - najlepšie podávanou v malej nádobe. Ku klasickým mäsovým sendvičom sa skvele hodí tatárska omáčka Hellmann’s. Jemná omáčka pripravená zo šalátovej majonézy Hellmann’s je ideálnou voľbou k sendvičom s morskými plodmi. Talianske sendviče chutia najlepšie s omáčkou marinara, ktorú môžete pripraviť za pár sekúnd s paradajkovým pretlakom Knorr.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu