Ako šéfkuchár si chcete byť istý, že jedlo, ktoré podávate je chutné, výživné a predovšetkým bezpečné. Ak nie sú zásady bezpečnosti potravín dodržiavané, vystavujete riziku nielen zdravie vašich zákazníkov, ale aj povesť svojej reštaurácie. Dodržiavajte princípy HACCP a zaobstarajte si kontrolný zoznam HACCP, aby ste zaistili bezpečnosť vo vašej kuchyni!
Dodržiavanie takých postupov ako je napríklad systém analýzy rizík a kritických kontrolných bodov („Hazard Analysis and Critical Control Point - HACCP”) pomáha prevádzkovateľom stravovacích zariadení sledovať ako sa v nich zaobchádza s potravinami a zavádzať postupy na zaistenie bezpečnosti jedál, ktoré pripravujú. Je to vedecký medzinárodne uznávaný systém, ktorý je spolu s Potravinovým kódexom uplatňovaný v čoraz väčšej miere.
Vypracovanie plánu HACCP pre váš podnik vám pomôže identifikovať a monitorovať biologické, chemické a fyzikálne vlastnosti, ktoré predstavujú riziká spojené s potravinami. Takýto plán je skôr preventívny než reakčný a predstavuje účinný nástroj manažmentu rizík.
Ak chcete, aby bol váš plán HACCP účinný, musíte sa riadiť siedmymi princípmi, ktoré sú uvedené nižšie spolu s príkladmi:
Ak chcete zistiť viac o 7 princípoch HACCP, stiahnite si našu brožúrku Princípy bezpečnosti potravín a recepty. Zistíte aj to, ako vám naše produkty pomôžu dodržiavať HACCP.
Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite hore na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu.