Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Inšpirácie šéfkuchára
    • Inšpirácie šéfkuchára
    • Hellmann's
    • Knorr Professional
    • Unilever Food Solutions TOP produktov
    • Svet čaju
    • Cestoviny
    • Sezóna grilovania
    • Kuchyne sveta
    • Hydina
    • Tipy a triky pre gastronómiu
    • Poľudnajšie a skupinové menu
    • Tradičné menu v modernom poňatí
    • Ako udržať svoj podnik v prevádzke aj počas epidémie koronavírusu.
  • Recepty
  • Produkty
    • Viac produktov
    • Bujóny, korenie a šalátové dressingy
    • Čaje a instantné nápoje
    • Majolenky, tatárske omáčky a dressingy
    • Omáčky, šťavy a zápražky
    • Polievky, závarky a vložky
    • Prílohy a cestoviny
    • Základy
  • O nás
    • Kontakty na obchodný tím
  • Kontakty
  • {query} v produktoch
  • {query} v receptoch
  • {query} v inom
všetkom
    • Môj účet
    • Kontakty
    • Odhlásiť sa
  1. Domov
  2. Inšpirácie pre kuchárov | Unilever Food Solutions
  3. Ako udržať svoj podnik v prevádzke aj počas epidémie koronavírusu.
  4. Bezpečnosť jedla
  5. Kontrolný zoznam HACCP
  1. Bezpečnosť jedla
  • Facebook-Link opens in a new window - article - Kontrolný zoznam HACCP
  • Twitter-Link opens in a new window - article - Kontrolný zoznam HACCP
  • Pinterest-Link opens in a new window - article - Kontrolný zoznam HACCP
  • Google Plus-Link opens in a new window - article - Kontrolný zoznam HACCP
  • Ako udržať podnik v prevádzke aj počas epidémie koronavírusu.

Kontrolný zoznam HACCP

Ako šéfkuchár si chcete byť istý, že jedlo, ktoré podávate je chutné, výživné a predovšetkým bezpečné. Ak nie sú zásady bezpečnosti potravín dodržiavané, vystavujete riziku nielen zdravie vašich zákazníkov, ale aj povesť svojej reštaurácie. Dodržiavajte princípy HACCP a zaobstarajte si kontrolný zoznam HACCP, aby ste zaistili bezpečnosť vo vašej kuchyni!

Dodržiavanie takých postupov ako je napríklad systém analýzy rizík a kritických kontrolných bodov („Hazard Analysis and Critical Control Point - HACCP”) pomáha prevádzkovateľom stravovacích zariadení sledovať ako sa v nich zaobchádza s potravinami a zavádzať postupy na zaistenie bezpečnosti jedál, ktoré pripravujú. Je to vedecký medzinárodne uznávaný systém, ktorý je spolu s Potravinovým kódexom uplatňovaný v čoraz väčšej miere.

Vypracovanie plánu HACCP pre váš podnik vám pomôže identifikovať a monitorovať biologické, chemické a fyzikálne vlastnosti, ktoré predstavujú riziká spojené s potravinami. Takýto plán je skôr preventívny než reakčný a predstavuje účinný nástroj manažmentu rizík.

Ak chcete, aby bol váš plán HACCP účinný, musíte sa riadiť siedmymi princípmi, ktoré sú uvedené nižšie spolu s príkladmi:

  1. Zoznam všetkých potenciálnych rizík, napríklad teplota kuraťa pri dodaní.
  2. Nastavenie kritických kontrolných bodov, t. j. teplota skladovania kuraťa.
  3. Nastavenie limitov kritických bodov t. j. kura by malo byť skladované pri teplote medzi 0°C a 4°C.
  4. Určenie nápravných krokov pre každý kritický kontrolný bod, t. j. kritická hladina je monitorovaná meraním teploty v studenej miestnosti 1 x týždenne (odčítaním z displeja) a 1 x týždenne meraním teploty kuraťa pomocou kalibrovaného teplomera. Tieto opatrenia sú zaznamenávané v registračnom zozname teplôt.
  5. Verifikácia a validácia, t. j. ak teplota presiahla 4°C, kura použite ešte v ten deň.
  6. Určenie spôsobu monitorovania kritických kontrolných bodov, t. j. teploty uvedené v registračnom zozname chladenia sú posudzované každý mesiac kvôli monitorovaniu priebehu tohto kontrolného procesu.
  7. Vedenie dokumentácie a registrácia, t. j. záznamy o teplotách budú uložené po dobu minimálne jedného roka priamo v prevádzke a následne budú v evidencii.
Recepty tímu UFS s uplatnením princípov HACCP

Recepty tímu UFS s uplatnením princípov HACCP

Ak chcete zistiť viac o 7 princípoch HACCP, stiahnite si našu brožúrku Princípy bezpečnosti potravín a recepty. Zistíte aj to, ako vám naše produkty pomôžu dodržiavať HACCP.

Stiahnuť bezplatnú brožúrku

Súvisiace články

    • Bezpečnosť jedla
    Top 8 usmernení pre šéfkuchárov v oblasti bezpečnosti potravín
    • Donáška jedla
    5 tipov od GrabFood ako spropagovať vašu donášku jedla

Odporúčané produkty

Knorr Gnocchi 12 kg

Knorr Gnocchi 12 kg
Objednať Ako objednať

Knorr Tekutý Aromat 6kg

Knorr Tekutý Aromat 6kg
Objednať Ako objednať

Knorr Omáčka Demi Glace 1,1kg

Knorr Omáčka Demi Glace 1,1kg
Objednať Ako objednať
x

  • Domov
  • Inšpirácie šéfkuchára
  • Recepty
  • Produkty
  • O nás
  • Prihlásiť sa k odberu newlsetteru
  • Vyber svoju krajinu
  • Please Recycle
  • Právne podmienky
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Mapa stránok
Príhlásiť sa k odberu noviniek

Ak sa prihlásite teraz, získate recepty, trendy z gastronómie, vzorky zdarma a oveľa viac.

Nájdi nás na ..
  • Facebook
Unilever Food Solutions » Domov

© 2021 Unilever Food Solutions / všetky práva vyhradené

Unilever Food Solutions » Domov

Inštalovať túto web aplikáciu na svojom iPhone. Inštalovať túto web aplikáciu na iPade Inštalovať túto web aplikáciu na Androide. Inštalovať túto web aplikáciu na mobile Windows.

Kliknite dole na ikonu  a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite hore na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu.

x