Menu

1. a 2. Kečup a horčica 

Stará dobrá klasika v podobe kečupu a horčice nesmie chýbať pri žiadnom grilovaní. Zvýraznia chuť rôznych druhov mäsa a klobás, ale aj špízov a grilovanej zeleniny. Skúste servírovať kečup Hellmann's a horčicu Hellmann's v praktických elegantných fľašiach - vaši hostia si tak môžu sami pokrm dochutiť množstvom omáčky presne podľa svojej chuti.

 

Kečup a horčica sú tiež ideálnym základom pre prípravu vlastných originálnych receptov. Horčica sa hodí k medu alebo javorovému sirupu. Kečup chutí skvele zmiešaný s bylinkami, alebo - ako v našom recepte na pečené kuracie stehná - s majonézou Hellmann's a pikantnou chilli omáčkou. 

3. Mangová salsa 

Reštaurační hostia sú najmä na jar a v lete pripravení skúšať nové exotické chute. Je to preto ideálny čas zaradiť do menu mangovú salsu, ktorá sa skvele hodí ku všetkým druhom grilovaných pokrmov.

Nakrájajte zrelé mango, cibuľu, cesnak a chilli, premiešajte a dochuťte soľou, korením a trochou limetkovej šťavy. Mimoriadne dobre táto omáčka chutí s kuracím mäsom!

 

4. BBQ omáčka

BBQ omáčka dnes už nesmie chýbať na žiadnej grilovačke. Môžete ju podávať ku grilovanému mäsu alebo burgerom - okrem klasických tiež k rastlinným, najmä preto, že jej dymová vôňa dokonale dopĺňa chuť vegetariánskeho mäsa.

 

Každá dobrá BBQ omáčka by mala obsahovať paradajkový základ, karamelizovanú cibuľu, množstvo sladkých tónov a neodmysliteľnú dymovú arómu. BBQ omáčka Hellmann's, ktorá sa predáva v praktickej fľaši, spĺňa všetky tieto kritériá.

 

5. Arašidová omáčka

Krémová arašidová omáčka je neodmysliteľnou súčasťou thajskej kuchyne, ale skvele sa hodí aj k iným pokrmom. Jednoducho zmiešajte arašidové maslo s trochou vody, limetkovou šťavou, sójovou omáčkou, hnedým cukrom (alebo ešte lepšie palmovým alebo kokosovým cukrom) a dochuťte soľou, korením, cesnakom a chilli.

 

Omáčka by mala byť hodvábne jemná, s vyváženou kombináciou sladkej, kyslej, slanej a ostrej chuti. Ideálna je ku grilovanému kuraciemu mäsu a zeleninovým špízom.

 

6. Obľúbená tatárska omáčka

Tatárska omáčka nikdy nesklame! Jemná majonéza s horčicou, trochou sterilizovaných uhoriek a najemno nakrájanou cibuľou sa hodí k mäsu, klobásam, burgerom, špízom a iným grilovaným dobrotám.

 

Najkvalitnejšia tatárska omáčka Hellmann's vďačí za svoju jedinečnú, mimoriadne obľúbenú chuť a bohatú konzistenciu pridanej worcesterovej omáčke a ančovičkám.

 

7. Teriyaki omáčka

Teriyaki omáčka, ktorá sa tradične používa hlavne v japonskej kuchyni, je vyrobená zo sójovej omáčky, cukru a ryžového octu. Dochutená je cesnakom a zázvorom.

 

Všetky ingrediencie priveďte k varu, zahustite škrobom a nechajte vychladnúť. Teriyaki omáčka sa skvele hodí ku grilovanému mäsu, najmä ku grilovanému kuraciemu. Skombinovať ju však môžete aj s grilovaným baklažánom, cuketou, burgermi v ázijskom štýle a zeleninovou tempurou.

 

8. Cesnaková omáčka

Žiadne grilovanie sa nezaobíde bez cesnakovej omáčky. Pripraviť si ju môžete aj sami - s  majonézou Hellmann's alebo tiež vegánskou majonézou Hellmann's, ktorú môžete servírovať aj vegánom a hosťom alergickým na vajcia.

 

Podávať môžete tiež hotovú cesnakovú omáčku Hellmann's, ktorá za svoju delikátnu chuť vďačí pridanému cesnakovému pyré a nasekanému cesnaku. Vaši hostia si ju zamilujú!

 

9. Omáčka chimichurri

Recept na argentínsku bylinkovú omáčku chimichurri je jednoduchý: Jemne nasekaný petržlen, koriander, cesnak, cibuľu a chilli papričky zmiešajte so zmesou olivového oleja a octu a dochuťte soľou a korením. Tradične sa omáčka chimichurri podáva ku grilovanému červenému mäsu, ale skvele chutí aj s kuracím mäsom, rybami a grilovanou zeleninou.

 

10. Pikantná chilli omáčka

Chilli omáčka je najlepšou voľbou pre skutočných milovníkov pikantných pokrmov. Dobrá pikantná omáčka sa pripravuje z paradajok a rôznych druhov feferóniek, ako je chilli alebo jalapeño a jemne nasekaného cesnaku. Presne tieto ingrediencie obsahuje pikantná omáčka Hellmann's, ktorá skvele doplní chuť všetkých grilovaných jedál a príloh. 

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu