
Predtým, ako začnete pripravovať thajské jedlo, pripravte si správne ingrediencie.
Bielkoviny: bravčové a kuracie mäso, príležitostne kačica, hovädzie mäso, tofu alebo vajcia
Sacharidy: Ázijská ryža, jazmínová ryža, rezance (ryža, pšenica a mungo fazuľa)
Zelenina: baklažán, mrkva, kapusta, kukurica, bambus, paradajka, uhorka, klíčky fazule mungo
Ovocie: mango, papája, chlebovník, mangostána, liči, pomelo, ananás, durian, longan, kokos
Koreniny a korenia: cesnak, galangal, koriander, citrónová tráva, thajská bazalka, kurkuma, šalotka, kafírové limetkové listy, krevetová pasta, rybia omáčka, chilli papričky, palmový cukor

Aké pokrmy môžete pripraviť kombináciou thajských chutí?

Khao khai chiao
Omeleta s ryžou, uhorkou a pikantnou omáčkou, často podávaná na raňajky.

Khao phat
Vyprážaná ryža s rôznymi druhmi zeleniny; často vyprážané s vajíčkom.

Phat wun sen
Tenké ryžové rezance vyprážané s vajíčkom, so zeleninou, príležitostne aj s mäsom alebo tofu.

Kaeng phet
Červené karí s kokosom a chilli papričkami. Často so zeleninou (napríklad baklažánom), mäsom alebo tofu.

Kaeng tai pla
Silné karí so zeleninou, krevetovou pastou a rybami.

Tom kha gai - kokosová polievka s kuracím mäsom a galangalom

Tom yum - číra polievka s citrónovou trávou, s kafírovými limetkovými listami, galangalom, chilli, limetovou šťavou, najčastejšie s krevetami alebo kuracím mäsom

Pad Thai - stredne hrubé ryžové rezance vyprážané s vajíčkom, s klíčkami mungo fazule, s rybiou omáčkou, tamarind, limetkou a cukrom, posypané arašidami

Som tam - šalát zo zelenej papáje, sušených kreviet a arašidov

Khao niao mamuang - sladký dezert: ryža varená s kokosovým mliekom, podávaná s mangom a posypaná fazuľkami mungo