Menu
GRILOVANIE ZELENINY
Použite husté pletivo alebo dvojitý rošt

Použite husté pletivo alebo dvojitý rošt

Zelenina má tendenciu sa počas grilovania zmenšovať a môže spadnúť z roštu priamo do ohňa. Môžete zvážiť použitie špeciálnych podnosov na grilovanie malých kúskov jedla alebo použiť hustejšie sieťové rošty. Môžete tiež dať dve mriežky na seba.

Vyberte si techniku

Vyberte si techniku

Grilovanie na ohni je vhodnejšie pre vodnatú zeleninu, ako sú sladké papriky, špargľa alebo kukurica, zatiaľ čo hustá zelenina ako zemiaky, mrkva alebo červená repa by mala byť grilovaná na panvici alebo v zabalenej fólii.

Grilujte zelené

Grilujte zelené

Môžete grilovať tiež zelené listy! Z grilovanej kapusty sú skvelé chipsy a grilovaný rímsky šalát vás prekvapí svojou chuťou.

Nezabudnite na huby

Nezabudnite na huby

Šampiňóny a hríby sú ideálne na grilovanie. Takisto môžete grilovať typ huby portobellos, ktorá je v súčasnosti v móde.

Dávajte pozor na cibuľu

Dávajte pozor na cibuľu

Ak ju použijete v jedle, vôňa cibule môže prevýšiť chuť celého pokrmu. Skúste si vybrať miernejšie typy, napríklad šalotku alebo zelenú cibuľu.

Opatrne

Opatrne

Pre najlepšiu chuť zeleniny ju stačí posypať olivami a pridať štipku soli a korenia. Neznamená to však, že nemôžete použiť prísady: dajte si zeleninu do marinády na 30 minút alebo ju potrite omáčkou počas grilovania.

Spálené? Nevyhadzujte to!

Spálené? Nevyhadzujte to!

Hoci spálená zelenina rozhodne nie je vhodná na servírovanie, stále môže byť skvelým základom pre zaúdené ochutenie jedla.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu