Menu

Suroviny

+

Suroviny :

  • Hellmann's DECORATIVE Majonéza 3l 200.0 ml
  • Zelené fazuľové struky- fava 200.0 g
  • Cesnak (pretlačený)
  • Bazalka, čerstvá 20.0 g
  • Ryža Arborio 300.0 g
  • Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1L 25.0 ml
  • Voda 1.0 l
  • Šalotka 75.0 g
  • Olivový olej 20.0 ml
  • Vajcia 3.0 ks
  • Hladká múka 200.0 g
  • Panko strúhanka 200.0 g

...

Príprava

  1. Suroviny :

    Dip z fava fazule:

    · Fazuľu fava zbavte šupky. 
    · Zmiešajte 150 g s majonézou Hellmann's, pridajte 10 g bazalky a cesnakové pyré.
    · Pred podávaním nechajte vychladnúť.
    · Do zvyšku fava fazule pridajte 10 ml olivového oleja a okoreňte. Odstavte, kým nebudete jedlo podávať.

    Arancini:

    · Priveďte vodu do varu a metličkou vmiešajte zeleninový bujón KNORR Professional v paste. 
    · Šalotku ošúpte a nakrájajte. 
    · Rozpáľte olej a nechajte nadrobno nakrájanú šalotku 2-3 minúty smažiť. Pridajte ryžu a varte ďalšie 2-3 minúty. 
    · Pridajte ¼ vývaru a varte, kým ryža neabsorbuje tekutinu. Potom postup opakujte, kým ryža nie je mäkká, ale stále pevná na skús. 
    · Ryžu nechajte vychladnúť a odložte, kým ju nebudete potrebovať.

    Arancini:

    · Natrhajte najmenšie lístky bazalky a 5 sekúnd ich smažte vo fritéze. Potom ich vyberte a nechajte uschnúť, aby boli chrumkavé.
    · Zmiešajte panko strúhanku so zvyškom bazalky. 
    · Ryžovú zmes rozdeľte na 30 guľôčok. 
    · Syr taleggio nakrájajte na 30 kociek. 
    · Do stredu každej ryžovej guľôčky vtlačte jednu kocku syra a dlaňami vytvarujte arancini do šišiek. 
    · Šišky arancini obaľte v ochutenej hladkej múke, rozšľahaných vajciach a panko strúhanke s bazalkou. Pred podávaním uložte do chladničky.
  2. Podávanie :

    · Vo fritéze smažte 3 arancini na porciu 4-5 minút pri 170 °C, kým nie sú zlatisté a prepečené. 
    · Na dno malého taniera dajte lyžičku dipu z fazule fava s majonézou Hellmann's. 
    · Navrch položte 3 arancini, ozdobte fava fazuľkami a vyprážanou bazalkou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu