Ázijská kačica s chrumkavou kožou
Kačicu môžete nahradiť kuraťom. V tom prípade znížte teplotu pečenia na 77 ⁰C, a pečte rovnako dlho ako kačicu. Dôležité je, aby ste pri umiestení sondy do vnútra mäsa dosiahli teplotu najmenej 62 ⁰C.

Suroviny
Kačica
-
Kačica 3000 g
-
Aníz, klinček, škorica (mletá) 40 g
Slaný nálev
-
Voda 1 l
-
Soľ 40 g
Omáčka na pokropenie zeleniny a kačice
-
Cukor 60 g
-
Slivkové víno 80 ml
-
Ryžový ocot 30 ml
Servírovanie
-
Zelenina (mrkva, pak-choi, cuketa, cukrový hrášok, stopkový zeler) 800 g
-
Pražený sezam 20 g
Príprava
-
Kačica
- Kačicu očistite, odrežte krk, potrite vnútri mletým anízom, klinčekom alebo škoricou.
-
Slaný nálev
- V studenej vode rozpustite kurací bujón. Pomocou marinovacej ihly streknite pod kožu nálev. Snažte sa aby sa nálev dostal do celej kačice.
- Zviažte nohy kačice azaveste ju na háčik hore nohami. Nechajte visieť vchladničke 3 dni.
- Po 3 dňoch môžete začať s pečením. Nastavte konvektomat na funkciu pečenia na teplotu 85 ⁰C na 3 hodiny.
- Takto pripravenú kačicu vložte na 7 minút do konvektomatu vyhriateho na 290 ⁰C – aby získala zlatú farbu abola chrumkavá.
-
Omáčka na pokropenie zeleniny a kačice
- V hrnci zmiešajte všetky suroviny a redukujte do konzistencie omáčky. Po ochladení by mala pripomínať hustú krémovú omáčku.
- Studenú omáčku prelejte do plastovej fľaše s malým otvorom na poliatie.
-
Servírovanie
- Na panvici opečte zeleninu tak, aby bola chrumkavá, kačicu naporciujte.
- Zeleninu akačicu rozložte na tanier. Polejte pripravenou omáčkou aposypte opraženým sezamom.