Menu

Suroviny

+

Suroviny :


...

Príprava

  1. Suroviny :

    Andalúzska omáčka:
    • Červenú papriku opečte, prikryte, nechajte vychladnúť a potom ju ošúpte. 
    • Paradajkový pretlak uvaríme s rovnakým množstvom vody.· Miešajte, kým zmes nebude hladká. 
    • Krátko vmiešajte majonézu Hellmann's.
    Kip kap:
    • Vo veľkej panvici opečte bravčové líčka a spolu s celou naškrabanou mrkvou a nahrubo nakrájanou šalotkou ich 3-4 hodiny varte vo vývare Knorr s príchuťou šunky.
    • Líčka vyberte, nechajte trochu vychladnúť a nakrájajte ich na malé kúsky.
    • Pridajte nadrobno nakrájanú šalotku, uhorky, kapary a nasekanú petržlenovú vňať.
    • Namočený plátok želatíny rozpustíme v 100 ml scedeného vývaru s príchuťou šunky a pridáme do zmesi bravčových líčok.
    • Zmes natlačte do vyloženého plechu alebo formy na paštétu a nechajte vychladnúť.
    Hranolčeky:
    • Zemiaky umyte, neošúpte a nakrájajte ich na hranolky hrubé 1 cm.
    • Varte ich 5 minút v pare, kým nie sú pružné, ale nie úplne mäkké.
    • Rozložte ich na vyložený pečúci plech a uložte do chladničky aspoň na 1 hodinu, kým nie sú suché a studené.
    • Hranolky blanšírujte v malých dávkach pri 130 °C po dobu 7 minút, aby sa pri vyprážaní nezafarbili.
    • Potom ich opäť rozložte na vyložený plech a opäť dajte na 30 minút do chladničky.
  2. Podávanie :

    • Hranolky vyprážajte vo fritéze pri 180 °C dozlatista, nechajte odkvapkať a dochuťte morskou soľou.
    • Podávajte s andalúzskou omáčkou pripravenou z majonézy Hellmann's Professional.
    • Pridajte kip kap nakrájaný na 2 cm kocky.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu