Boloňské špagety
Ingrediencie (10 porcií)

Suroviny
Omáčka
-
Parmezán 50 g
-
Petržlenová vňať 30 g
-
Knorr hovädzí bujón 200 ml
-
Suché biele víno 120 ml
-
Zeleninová zmes (zeler, cibuľa, mrkva) 100 g
-
Mleté hovädzie mäso 600 g
Cestoviny
-
Knorr Špagety 3 kg 800 g
Príprava
-
Omáčka
Zeleninovú zmes nastrúhajte najemno a opražte na oleji. Pridajte mleté hovädzie mäso a taktiež krátko opražte. Pridajte biele suché víno a zredukujte. Potom pridajte Knorr Paradajkovy pretlak, Knorr Tomato pronto, Knorr Hovädzi bujón, nasekanú petržlenovú vňať a pomaly varte 30 minút. Nakoniec pridajte do omáčky nastrúhaný parmezán a ešte chvíľu prevarte. Podľa potreby dochuťte soľou. -
Cestoviny
Knorr Špagety varte v slanej vode (80 g na porciu). Cestoviny by mali byť al dente. Cestoviny zmiešajte s omáčkou s malým množstvom vody, ktorá zostala po varení cestovín. -
Servírovanie
Posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom a pokvapkajte kvalitným olivovým olejom.