Bravčová pečienka s chorizom, hubovou omáčkou a šedými rezancami
Cesto na rezance vyložte na plochý tanier a vytvorte tak vrstvu 1-2 cm. Keď voda začne vrieť, namáčajte rezance vo vode - z času na čas ponorením lyžičky do vody.

Suroviny
Pečienka
-
Olej 30 ml
-
Cibuľa, nakrájaná na kocky 120 g
-
Cesnak, kocky 10 g
-
Chorizo, prúžky 180 g
-
Suchá žemľa 80 g
-
Mlieko 100 ml
-
Mleté bravčové mäso 1100 g
-
Petržlenová vňať 20 g
-
Oregano 3 g
-
Údená paprika 5 g
-
Strúhanka 100 g
Hubová omáčka
-
Maslo 50 g
-
Cibuľa, nakrájaná na kocky 60 g
-
Hliva ustricová 200 g
-
Suché biele víno 150 ml
-
Voda 500 ml
Šedé rezance
-
Voda 700 ml
-
Zemiaky 1000 g
-
Pšeničná múka 200 g
-
Zemiaková múčka 50 g
Príprava
-
Pečienka
- Na oleji osmažíme cibuľku s cesnakom a chorizom. Žemľu namočíme do mlieka.
- Mleté mäso zmiešame s osmaženými prísadami, odmočenou žemľou, petržlenovou vňaťou a koreninami.
- Celok vypracujeme na jednoliatu hmotu, vyformujeme pečienku do rolády a obalíme v strúhanke.
- Pečieme 30 minút v rúre pri 155 °C.
-
Hubová omáčka
- Na masle osmažíme cibuľu a pokrájanú hlivu, ochutíme, podlejeme vínom a zredukujeme.
- Hubovú omáčku zmiešame s vodou, premiešame a pridáme k osmaženým surovinám.
- Celok niekoľko minút dusíme. Nakoniec pridáme Ramu Cremefine.
-
Šedé rezance
- Zemiakové pyré zmiešame s vodou pri teplote 80 °C, dôkladne premiešame a necháme vychladnúť.
- Zemiaky olúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle a scedíme na site.
- Preložíme do misky, pridáme ostatné prísady a škrob, ktorý vznikol pri odcedení zemiakov.
- Cesto vypracujeme do konzistencie hustej smotany.
- Podľa potreby pridajte vodu, ktorá zostala po odcedení zemiakov.
- Halušky formujeme lyžicou a vkladáme do samostatného hrnca s vriacou vodou.
-
Servírovanie
- Plátky pečienky uložíme na šedé rezance. Celok podávame s hríbovou omáčkou.