Bravčová pečienka s chorizom, hubovou omáčkou a šedými rezancami
Cesto na rezance vyložte na plochý tanier a vytvorte tak vrstvu 1-2 cm. Keď voda začne vrieť, namáčajte rezance vo vode - z času na čas ponorením lyžičky do vody.

Suroviny
Bravčová pečienka s chorizom, hubovou omáčkou a šedými rezancami
−
+
€0.0
Pečienka
Olej
/ml
30.0 ml
0%
Cibuľa, nakrájaná na kocky
/g
120.0 g
0%
Cesnak, kocky
/g
10.0 g
0%
Chorizo, prúžky
/g
180.0 g
0%
Suchá žemľa
/g
80.0 g
0%
Mlieko
/ml
100.0 ml
0%
Mleté bravčové mäso
/g
1100.0 g
0%
Petržlenová vňať
/g
20.0 g
0%
Oregano
/g
3.0 g
0%
Údená paprika
/g
5.0 g
0%
Strúhanka
/g
100.0 g
0%
Hubová omáčka
Maslo
/g
50.0 g
0%
Cibuľa, nakrájaná na kocky
/g
60.0 g
0%
Hliva ustricová
/g
200.0 g
0%
Suché biele víno
/ml
150.0 ml
0%
Voda
/ml
500.0 ml
0%
Šedé rezance
Voda
/ml
700.0 ml
0%
Zemiaky
/g
1000.0 g
0%
Pšeničná múka
/g
200.0 g
0%
Zemiaková múčka
/g
50.0 g
0%
/
Pečienka
-
Olej 30.0 ml
-
Cibuľa, nakrájaná na kocky 120.0 g
-
Cesnak, kocky 10.0 g
-
Chorizo, prúžky 180.0 g
-
Suchá žemľa 80.0 g
-
Mlieko 100.0 ml
-
Mleté bravčové mäso 1100.0 g
-
Petržlenová vňať 20.0 g
-
Oregano 3.0 g
-
Údená paprika 5.0 g
-
Strúhanka 100.0 g
Hubová omáčka
-
Maslo 50.0 g
-
Cibuľa, nakrájaná na kocky 60.0 g
-
Hliva ustricová 200.0 g
-
Suché biele víno 150.0 ml
-
Voda 500.0 ml
Šedé rezance
-
Voda 700.0 ml
-
Zemiaky 1000.0 g
-
Pšeničná múka 200.0 g
-
Zemiaková múčka 50.0 g
Príprava
-
Pečienka
- Na oleji osmažíme cibuľku s cesnakom a chorizom. Žemľu namočíme do mlieka.
- Mleté mäso zmiešame s osmaženými prísadami, odmočenou žemľou, petržlenovou vňaťou a koreninami.
- Celok vypracujeme na jednoliatu hmotu, vyformujeme pečienku do rolády a obalíme v strúhanke.
- Pečieme 30 minút v rúre pri 155 °C.
-
Hubová omáčka
- Na masle osmažíme cibuľu a pokrájanú hlivu, ochutíme, podlejeme vínom a zredukujeme.
- Hubovú omáčku zmiešame s vodou, premiešame a pridáme k osmaženým surovinám.
- Celok niekoľko minút dusíme. Nakoniec pridáme Ramu Cremefine.
-
Šedé rezance
- Zemiakové pyré zmiešame s vodou pri teplote 80 °C, dôkladne premiešame a necháme vychladnúť.
- Zemiaky olúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle a scedíme na site.
- Preložíme do misky, pridáme ostatné prísady a škrob, ktorý vznikol pri odcedení zemiakov.
- Cesto vypracujeme do konzistencie hustej smotany.
- Podľa potreby pridajte vodu, ktorá zostala po odcedení zemiakov.
- Halušky formujeme lyžicou a vkladáme do samostatného hrnca s vriacou vodou.
-
Servírovanie
- Plátky pečienky uložíme na šedé rezance. Celok podávame s hríbovou omáčkou.