Bravčové koleno sous-vide pripravené po bavorsky so zemiakovo-špargľovou kašou
Použitá technika dovoľuje pripraviť šťavnaté a krehké bravčové koleno. Takto pripravené mäso môžete skladovať v chladničke dlhšiu dobu bez nutnosti zmrazenia.

Suroviny
Bravčové koleno sous-vide pripravené po bavorsky so zemiakovo-špargľovou kašou
−
+
€0.72
Mäso
Voda
/ml
0.0 ml
0%
Soľ
/g
0.0 g
0%
Cukor
/g
30.0 g
0%
Bravčové koleno
/g
3000.0 g
0%
Marináda
Jalovec
/g
2.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
2.0 g
0%
Olej
/g
100.0 g
0%
Cibuľa
/g
200.0 g
0%
Mrkva
/g
300.0 g
0%
Zeler
/g
300.0 g
0%
Pivo
/l
1.5 l
0%
Cesnak
/g
70.0 g
0%
Nové korenie
/g
8.0 g
0%
Rasca mletá
/g
3.0 g
0%
Zemiakovo-chrenové pyré
Maslo
/g
70.0 g
0%
Strúhaný chren
/g
100.0 g
0%
Cibuľa
/g
90.0 g
0%
Voda
/ml
800.0 ml
0%
Smotana na varenie 12 %
/ml
200.0 ml
0%
Servírovanie
Maslo
/g
70.0 g
0%
/
Mäso
-
Voda
-
Soľ
-
Cukor 30.0 g
-
Bravčové koleno 3000.0 g
Marináda
-
Jalovec 2.0 g
-
Korenie čierne mleté 2.0 g
-
Olej 100.0 g
-
Cibuľa 200.0 g
-
Mrkva 300.0 g
-
Zeler 300.0 g
-
Pivo 1.5 l
-
Cesnak 70.0 g
-
Nové korenie 8.0 g
-
Rasca mletá 3.0 g
Zemiakovo-chrenové pyré
-
Maslo 70.0 g
-
Strúhaný chren 100.0 g
-
Cibuľa 90.0 g
-
Voda 800.0 ml
-
Smotana na varenie 12 % 200.0 ml
Servírovanie
-
Maslo 70.0 g
Príprava
-
Mäso
- Pripravte slaný nálev – solanku, ponorte do nej mäso a odložte do chladničky na 24 hodín.
- Rascu, jalovec, papriku a korenie zalejte olejom a rozmixujte na hladkú hmotu.
- Osušené bravčové koleno potom potrite pripravenou marinádou a vložte do vákuového vrecúška alebo vrecúška na zips.
- Cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak restujte na panvici, nechajte vychladnúť a pridajte ku kolenu.
- Do vrecúška pridajte tiež nové korenie, bobkový list a zmes na šťavu k mäsu. Zalejte pivom.
- Varte v pare v konvektomate pri teplote 78 °C 15 hodín.
-
Marináda
- Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame.
-
Zemiakovo-chrenové pyré
- Na masle nechajte zosklovatieť cibuľu, pridajte chren a podlejte smotanou na varenie, varte na miernom ohni cca 2 minúty.
- Prilejte vodu, ohrejte na teplotu 85 °C a stiahnite z tepla.
- Vsypte zmes na zemiakovú kašu, premiešajte a nechajte minútu odstáť. Potom krátko premiešajte až vznikne kaša.
-
Servírovanie
- Koleno zatvorené vo vrecku ohrejte v horúcej vode. Mäso odceďte zo vzniknutej šťavy a vložte do konvektomatu alebo grilu ohriateho minimálne na 180 °C.
- Omáčku preceďte, povarte na požadovanú konzistenciu, ku koncu pridajte maslo.
- Podávajte s obľúbenou zeleninou.