+

Mäso

  • Voda
  • Soľ
  • Cukor 30 g
  • Bravčové koleno 10 ks

Marináda

Zemiakovo-chrenové pyré

  1. Mäso

    • Pripravte slaný nálev – solanku, ponorte do nej mäso a odložte do chladničky na 24 hodín.

    • Rascu, jalovec, papriku a korenie zalejte olejom a rozmixujte na hladkú hmotu.

    • Osušené bravčové koleno potom potrite pripravenou marinádou a vložte do vákuového vrecúška alebo vrecúška na zips.

    • Cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak restujte na panvici, nechajte vychladnúť a pridajte ku kolenu.

    • Do vrecúška pridajte tiež nové korenie, bobkový list a zmes na šťavu k mäsu. Zalejte pivom.

    • Varte v pare v konvektomate pri teplote 78 °C 15 hodín.

  2. Marináda

    • Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame.
  3. Zemiakovo-chrenové pyré

    • Na masle nechajte zosklovatieť cibuľu, pridajte chren a podlejte rastlinným krémom, varte na miernom ohni cca 2 minúty.

    • Prilejte vodu, ohrejte na teplotu 85 °C a stiahnite z tepla.

    • Vsypte zmes na zemiakovú kašu, premiešajte a nechajte minútu odstáť. Potom krátko premiešajte až vznikne kaša.

  4. Servírovanie

    • Koleno zatvorené vo vrecku ohrejte v horúcej vode. Mäso odceďte zo vzniknutej šťavy a vložte do konvektomatu alebo grilu ohriateho minimálne na 180 °C.

    • Omáčku preceďte, povarte na požadovanú konzistenciu, ku koncu pridajte maslo.

    • Podávajte s obľúbenou zeleninou.