Cestoviny a syrové krokety
Syrové krokety je vhodné servírovať k pivu alebo vínu.

Suroviny
Cestoviny a syrové krokety
−
+
€0.0
Príprava
Varené drobné cestoviny
/g
200.0 g
0%
Strúhaný tvrdý syr
/g
50.0 g
0%
Strúhaný polotvrdý fermentovaný syr
/g
100.0 g
0%
Pažítka
/g
20.0 g
0%
Čerstvý cesnak
/g
10.0 g
0%
Maslo
/g
50.0 g
0%
Múka
/g
50.0 g
0%
Mlieko
/g
200.0 g
0%
Mäkký tvaroh
/g
100.0 g
0%
Prášok do pečiva
/g
5.0 g
0%
Strúhanka
/g
200.0 g
0%
Vajcia
/g
150.0 g
0%
Olej na vyprážanie podľa potreby
/ml
1500.0 ml
0%
Soľ a korenie
/g
10.0 g
0%
/
Príprava
-
Varené drobné cestoviny 200.0 g
-
Strúhaný tvrdý syr 50.0 g
-
Strúhaný polotvrdý fermentovaný syr 100.0 g
-
Pažítka 20.0 g
-
Čerstvý cesnak 10.0 g
-
Maslo 50.0 g
-
Múka 50.0 g
-
Mlieko 200.0 g
-
Mäkký tvaroh 100.0 g
-
Prášok do pečiva 5.0 g
-
Strúhanka 200.0 g
-
Vajcia 150.0 g
-
Olej na vyprážanie podľa potreby 1500.0 ml
-
Soľ a korenie 10.0 g
Príprava
-
Príprava
- Zmiešajte varené cestoviny so strúhaným syrom, nasekanou pažítkou a nasekaným cesnakom.
- V hrnci rozpustite maslo, pridajte múku a zľahka opražte. Pridajte mlieko a zmes premiešajte, pridajte tvaroh, cestoviny a prášok do pečiva. Dochuťte soľou a korením. Zmes zmiešajte a znížte teplotu. Celkové cesto by malo mať lepivú konzistenciu. Cesto dajte do misy a nechajte chladiť počas doby niekoľkých hodín.
- Vytvorte krokety a obaľte ich v rozšľahanom vajci a strúhanke. Vyprážajte v oleji pri teplote 170 °C počas doby 4-5 minút.
- Podávajte s majonézou Hellmann´s ONE HAND BOTTLES.