Cestoviny a syrové krokety
Syrové krokety je vhodné servírovať k pivu alebo vínu.

Suroviny
Príprava
-
Varené drobné cestoviny 200 g
-
Strúhaný tvrdý syr 50 g
-
Strúhaný polotvrdý fermentovaný syr 100 g
-
Pažítka 20 g
-
Čerstvý cesnak 10 g
-
Maslo 50 g
-
Múka 50 g
-
Mlieko 200 g
-
Mäkký tvaroh 100 g
-
Prášok do pečiva 5 g
-
Strúhanka 200 g
-
Vajcia 150 g
-
Olej na vyprážanie podľa potreby 1500 ml
-
Soľ a korenie 10 g
Príprava
-
Príprava
- Zmiešajte varené cestoviny so strúhaným syrom, nasekanou pažítkou a nasekaným cesnakom.
- V hrnci rozpustite maslo, pridajte múku a zľahka opražte. Pridajte mlieko a zmes premiešajte, pridajte tvaroh, cestoviny a prášok do pečiva. Dochuťte soľou a korením. Zmes zmiešajte a znížte teplotu. Celkové cesto by malo mať lepivú konzistenciu. Cesto dajte do misy a nechajte chladiť počas doby niekoľkých hodín.
- Vytvorte krokety a obaľte ich v rozšľahanom vajci a strúhanke. Vyprážajte v oleji pri teplote 170 °C počas doby 4-5 minút.
- Podávajte s majonézou Hellmann´s ONE HAND BOTTLES.