Cestoviny alla Putanesca
Ingrediencie (10 porcií)

Suroviny
Omáčka
-
Suché červené víno 80 ml
-
Kapary 70 g
-
Čierne olivy, bez kôstiek 250 g
-
Filety ančovičiek 50 g
-
Olivový olej 40 ml
-
Cesnak 10 g
-
Chilli papričky, čerstvé 5 g
-
Soľ 8 g
Cestoviny
Servírovanie
-
Čerstvá petržlenová vňať 30 g
-
Parmezán 100 g
Príprava
-
Omáčka
Na oleji nechajte zosklovatieť posekaný cesnak a posekanú čili papričku.Pridajte nakrájané ančovičky a rozmiešajte.Ďalej pridajte Knorr Krájané paradajky, olivy nakrájané na plátky, kapary a víno.Všetko povarte, potom pridajte Knorr Primerba Bazalku , vodu a varte, kým získate príslušnú konzistenciu. -
Cestoviny
Cestoviny uvarte v mierne osolenej vode a sceďte, nepreplachujte ich v studenej vode. -
Servírovanie
Do omáčky pridajte horúce cestoviny, nasekanú petržlenovú vňať, ohrievajte a miešajte, a na záver dochuťte podľa potreby. Cestoviny vložte do hlbokého taniera a posypte hoblinami parmezánu.