Cestoviny stir-fry s kuracím mäsom a krevetami
Stir-fry je metóda rýchleho a krátkeho opraženia pri vysokej teplote. V tomto jedle môžete použiť ľubovoľné ingrediencie. Tajomstvom je správna omáčka.

Suroviny
Cestoviny stir-fry s kuracím mäsom a krevetami
−
+
€1.2
Cestoviny
Čínske rezance chow mein
/g
500.0 g
0%
Kurča
Kuracie filety
/g
600.0 g
0%
Sójová omáčka
/ml
40.0 ml
0%
Farebné korenie drvené
/g
3.0 g
0%
Sezamový olej
/ml
20.0 ml
0%
Krevety
Krevety 16/20, očistené
/g
600.0 g
0%
Olej
/ml
30.0 ml
0%
Omeleta
Vajcia
/g
120.0 g
0%
Zelenina
Olej
/ml
30.0 ml
0%
Šalotka, nakrájaná na polmesiačiky
/g
80.0 g
0%
Mrkva, pásiky
/g
250.0 g
0%
Stopkový zeler, pásiky
/g
200.0 g
0%
Cukrový hrášok
/g
200.0 g
0%
Cuketa, pásiky
/g
250.0 g
0%
Zázvor, čerstvý, julienne
/g
40.0 g
0%
Kurkuma
/g
2.0 g
0%
Knorr Sambal Manis Omáčka chilli a sója 1L
/ml
250.0 ml
0%
Fazuľové klíčky
/g
50.0 g
0%
Servírovanie
Jarná cibuľka, pásiky
/g
50.0 g
0%
Arašidy, zľahka opražené
/g
50.0 g
0%
/
Cestoviny
-
Čínske rezance chow mein 500.0 g
Kurča
-
Kuracie filety 600.0 g
-
Sójová omáčka 40.0 ml
-
Farebné korenie drvené 3.0 g
-
Sezamový olej 20.0 ml
Krevety
-
Krevety 16/20, očistené 600.0 g
-
Olej 30.0 ml
Omeleta
-
Vajcia 120.0 g
Zelenina
-
Olej 30.0 ml
-
Šalotka, nakrájaná na polmesiačiky 80.0 g
-
Mrkva, pásiky 250.0 g
-
Stopkový zeler, pásiky 200.0 g
-
Cukrový hrášok 200.0 g
-
Cuketa, pásiky 250.0 g
-
Zázvor, čerstvý, julienne 40.0 g
-
Kurkuma 2.0 g
-
Fazuľové klíčky 50.0 g
Servírovanie
-
Jarná cibuľka, pásiky 50.0 g
-
Arašidy, zľahka opražené 50.0 g
Príprava
-
Cestoviny
- Cestoviny varte 3 minúty a preceďte.
-
Kurča
- Kuracie filety nakrájajte a naložte do marinády zo sójovej omáčky a farebného korenia. Nechajte 1hodinu marinovať.
- Opečte na sezamovom oleji.
-
Krevety
- Krevety opečte na oleji.
-
Omeleta
- Upečte omeletu z 5 vajec a nakrájajte ju na kúsky.
-
Zelenina
- Na oleji nechajte zosklovatieť šalotku s cesnakom, potom postupne pridávajte mrkvu, zeler, hrášok, cuketu a zázvor.
- Chvíľu pražte a potom pridajte cestoviny a ďalšie ingrediencie.
- Všetko premiešajte.
-
Servírovanie
- Opražené cestoviny podávajte posypané jarnou cibuľkou a arašidmi.