Cestoviny stir-fry s kuracím mäsom a krevetami
Stir-fry je metóda rýchleho a krátkeho opraženia pri vysokej teplote. V tomto jedle môžete použiť ľubovoľné ingrediencie. Tajomstvom je správna omáčka.

Suroviny
Cestoviny
-
Čínske rezance chow mein 500 g
Kurča
-
Kuracie filety 600 g
-
Sójová omáčka 40 ml
-
Knorr Farebné korenie drvené 0,5 kg 3 g
-
Sezamový olej 20 ml
Krevety
-
Krevety 16/20, očistené 600 g
-
Olej 30 ml
Omeleta
-
Vajcia 120 g
Zelenina
-
Olej 30 ml
-
Šalotka, nakrájaná na polmesiačiky 80 g
-
Mrkva, pásiky 250 g
-
Stopkový zeler, pásiky 200 g
-
Cukrový hrášok 200 g
-
Cuketa, pásiky 250 g
-
Zázvor, čerstvý, julienne 40 g
-
Kurkuma 2 g
-
Fazuľové klíčky 50 g
Servírovanie
-
Jarná cibuľka, pásiky 50 g
-
Arašidy, zľahka opražené 50 g
Príprava
-
Cestoviny
- Cestoviny varte 3 minúty a preceďte.
-
Kurča
- Kuracie filety nakrájajte a naložte do marinády zo sójovej omáčky a farebného korenia. Nechajte 1hodinu marinovať.
- Opečte na sezamovom oleji.
-
Krevety
- Krevety opečte na oleji.
-
Omeleta
- Upečte omeletu z 5 vajec a nakrájajte ju na kúsky.
-
Zelenina
- Na oleji nechajte zosklovatieť šalotku s cesnakom, potom postupne pridávajte mrkvu, zeler, hrášok, cuketu a zázvor.
- Chvíľu pražte a potom pridajte cestoviny a ďalšie ingrediencie.
- Všetko premiešajte.
-
Servírovanie
- Opražené cestoviny podávajte posypané jarnou cibuľkou a arašidmi.